Οικονομία

Τι άλλαξε στις εκλογές των Δικηγορικών Συλλόγων με τον νέο Κώδικα

Τι άλλαξε στις εκλογές των Δικηγορικών Συλλόγων με τον νέο Κώδικα Τι άλλαξε στις εκλογές των Δικηγορικών Συλλόγων με τον νέο Κώδικα
Τι άλλαξε στις εκλογές των Δικηγορικών Συλλόγων με τον νέο Κώδικα Έχει ήδη αρχίσει και ανεβαίνει το θερμόμετρο στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών για τις επερχόμενες εκλογές προς ανάδειξη νέου πρόεδρου και νέου διοικητικού Συμβουλίου, αν και απομένουν ακόμη 2,5 μήνες μέχρι την ημέρα που θα ανοίξουν οι κάλπες.

Ο νέος Κώδικας Δικηγόρων που ψηφίστηκε πρόσφατα από την Βουλή επέφερε και αλλαγές στο εκλογικό σύστημα. Έτσι, οι υποψήφιοι πρόεδροι συνδυασμών για να εκλεγούν πρέπει πλέον να συγκεντρώσουν το 6% της προεδρικής κάλπης του συνδυασμού και αν δεν τα καταφέρουν, μπορεί να εκλεγούν οι σύμβουλοι τους και να μην εκλεγούν οι ίδιοι. Το εκλογικό μέτρο για την ανάδειξη συμβούλων είναι οι περίπου 450 σταυροί. Όμως να σημειωθεί, ότι το εκλογικό μέτρο είναι σε συνάρτηση με το βαθμό προσέλευση των 21.600 δικηγόρων της Αθήνας στις κάλπες.

Τα νέα δεδομένα στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, άλλαξαν ριζικά τον εκλογικό χάρτη, καθώς είναι πολλές και ουσιαστικές οι εναλλαγές των προσώπων.