Οικονομία

Δεν αλλάζουν τα όρια ηλικίας λέει ο υπ.Εργασίας

Δεν αλλάζουν τα όρια ηλικίας λέει ο υπ.Εργασίας Δεν αλλάζουν τα όρια ηλικίας λέει ο υπ.Εργασίας
Δεν αλλάζουν τα όρια ηλικίας λέει ο υπ.Εργασίας Τη διαβεβαίωση ότι δεν θα υπάρξουν αλλαγές στα όρια ηλικίας ή σε μειώση συντάξεων έδωσε χθές Κυριακή, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης σχετικά με την έκθεση του ΟΟΣΑ.

Σε απάντηση του ο υπουργός σε δημοσιεύματα που ήθελαν ότι ο ΟΟΣΑ προτείνει την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ανέφερε ότι δεν πρόκειται να θιγούν τα αλλά και ούτε θα υπάρξει κάποια μείωση στις συντάξεις .

Σε συνέντευξη του στον ΣΚΑΪ , ο Γιάννης Βρουτσης παραδέχτηκε ωστόσο, ότι το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας μας «δεν χτίστηκε πάνω σε υγιείς ασφαλιστικές βάσεις».

«Αντίθετα είχε μετατραπεί σε ένα ψηφιδωτό ανισοτήτων και εξαιρέσεων που αποτέλεσε πεδίο εκμετάλλευσης για χρόνια…» προσέθεσε.

Όπως πάντως σημείωσε, «όλοι αναγνωρίζουν σήμερα ότι έχουμε κάνει και κάνουμε προσπάθειες που έχουν αποτέλεσμα καθώς το μετατρέπουμε σταδιακά σε ένα ενιαίο, απλό και δίκαιο σύστημα».

Ο υπουργός Εργασίας τόνισε τέλος, πως η επιχειρείται για πρώτη φορά ένα ολοκληρωμένο οργανωτικό νοικοκύρεμα με το οποίο θα εξοικονομηθούν πόροι που διασφαλίζουν και την ταμειακή επάρκεια του ασφαλιστικού συστήματος.