Οικονομία

Να μην εκδοθεί καμία νέα σύνταξη το 2014 ζητά η Τρόικα

Να μην εκδοθεί καμία νέα σύνταξη το 2014 ζητά η Τρόικα Να μην εκδοθεί καμία νέα σύνταξη το 2014 ζητά η Τρόικα
Να μην εκδοθεί καμία νέα σύνταξη το 2014 ζητά η Τρόικα Να ενημερωθούν για το κέρδος που θα έχουν τα ασφαλιστικά ταμεία αν δεν δώσουν καμία νέα σύνταξη για μια ολόκληρη χρονιά, φέρονται να ζητούν οι εκπρόσωποι των δανειστών από τα υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του "Ελεύθερου Τύπου", πίσω από το αίτημα των δανειστών για την αναστολή έκδοσης νέα σύνταξης για το 2014 κρύβεται και το μπλοκάρισμα των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων.

Την αναστολή έκδοσης νέων συνταξιοδοτικών αποφάσεων το 2014 επεξεργάζεται σαν πρόταση η τρόικα σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο αφού οι δανειστές με email που έστειλαν στο υπουργείο Εργασίας ζητώντας να τους δοθούν στοιχεία για το ύψος στο οποίο θα διαμορφώνονταν οι πληρωμές συντάξεων για το 2014-2017, με την πρόβλεψη να μην υπολογιστεί στις δαπάνες αυτές καμία καινούργια σύνταξη για το 2014.

Οι δανειστές με το email έδειξαν τις προθέσεις τους που είναι όχι μόνο να βάλουν φρένο στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις αφού όπως όλα δείχνουν η Τρόικα είναι υπεύθυνη για την εγκύκλιο του ΙΚΑ που έβαζε στοπ στην προώρη συνταξιοδότηση με διαδοχική ασφάλιση, αλλά να επιβάλλουν και απαγόρευση έκδοσης νέων συντάξεων.