Οικονομία

Πρόγραμμα απόκτησης τίτλου επαγγέλματος από τον δημο Λαγκαδά

Πρόγραμμα απόκτησης τίτλου επαγγέλματος από τον δημο Λαγκαδά Πρόγραμμα απόκτησης τίτλου επαγγέλματος από τον δημο Λαγκαδά
Πρόγραμμα απόκτησης τίτλου επαγγέλματος από τον δημο Λαγκαδά Εως τις 31 Δεκεμβρίου 2013 θα μπορούν να κάνουν νέοι του δήμου Λαγκαδά για το πρόγραμμα απόκτησης τίτλου επαγγέλματος στο Βερολίνο της Γερμανίας.

Περίπου 100 νέοι, ηλικίας 18 έως 25 ετών, από το Λαγκαδά έχουν εκδηλώσει- μέχρι στιγμής -ενδιαφέρον για το πρόγραμμα απόκτησης τίτλου επαγγέλματος στο Βερολίνο της Γερμανίας, στο πλαίσιο της συνεργασίας του Δήμου με το Βιομηχανικό- Επαγγελματικό Επιμελητήριο του Βερολίνου και τον αδελφοποιημένο Δήμο Steglitz - Zehlendorf.

Πρόκειται μια ιδέα που άρχισε να εξετάζεται από τις δύο πλευρές πριν από περίπου έναν χρόνο και τον περασμένο Απρίλιο υπεγράφη το σχετικό σύμφωνο συνεργασίας, παρουσία του Γερμανού υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Χανς Γιόαχιμ Φούχτελ.

"Ο Δήμος Λαγκαδά είναι ο μοναδικός δήμος στην Ελλάδα που υλοποιεί ένα τέτοιο πρόγραμμα" αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ειδικός συνεργάτης του Δήμου Πέτρος Καζιμέρης και διευκρινίζει ότι η υποβολή αιτήσεων ξεκίνησε στα μέσα Μαΐου και θα ολοκληρωθεί στις 31 Δεκεμβρίου. Ειδικότερα, οι νέοι θα έχουν την ευκαιρία να εργαστούν σε επιχειρήσεις και να φοιτήσουν στην κρατική σχολή της Γερμανικής πόλης μέσω του Δυαδικού Συστήματος Εκπαίδευσης Γερμανίας.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συναντήσεις γνωριμίας μεταξύ των υποψήφιων δικαιούχων και των ενδιαφερόμενων επιχειρήσεων, επιδοτούμενα σεμινάρια εκμάθησης της γερμανικής γλώσσας και διαμονή στην πόλη του Βερολίνου σε φοιτητική εστία. Σε όλη τη διάρκεια της φοίτησής τους (3-3,5 συνολικά έτη), οι Έλληνες σπουδαστές θα έχουν την έμπρακτη υποστήριξη του αδελφού Δήμου Steglitz - Zehlendorf του Βερολίνου και του Συλλόγου Ελληνογερμανικής Φιλίας της πόλης.

Τον προσεχή Ιανουάριο- και συγκεκριμένα από τις 13 έως και τις 24 του ίδιου μήνα -η ειδικός εκπαίδευσης του Βιομηχανικού- Επαγγελματικού Επιμελητηρίου του Βερολίνου θα βρίσκεται στο Δήμο Λαγκαδά προκειμένου να ενημερώσει όλους τους ενδιαφερόμενους για τις λεπτομέρειες του προγράμματος.

Το πρόγραμμα αφορά τους τομείς των ξενοδοχοϋπαλλήλων, της εμπορίας προώθησης και υπηρεσιών logistics, της εμπορίας λιανικής, των σεφ, των υπαλλήλων πωλήσεων σε χρηματοοικονομικές, ασφαλιστικές και κτηματομεσιτικές εταιρείες, των τεχνικών γαστρονομίας, των διοικητικών υπαλλήλων, του τομέα οργάνωσης γραφείου και των νοσηλευτών γηροκομείου και γηριατρικής. Συμμετέχουν, εξάλλου συγκεκριμένες εταιρείες που εξεδήλωσαν σχετικό ενδιαφέρον.