Οικονομία

«Λουκέτο» σε δύο πολύ δημοφιλή εστιατόρια βάζει η ΑΑΔΕ

photo: ΑΠΕ photo: ΑΠΕ
Λουκέτο θα βάλει σήμερα η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων σε δύο από τα δημοφιλέστερα εστιατόρια της Αθήνας, το «Dionysos Zonars» στου Φιλοπάππου και το Τζίτζικας και Μέρμηγκας στην οδό Μητροπόλεως

Στη περίπτωση του Dionysos Zonars το διήμερο λουκέτο αναμένεται να μπει έπειτα από έφοδο που πραγματοποίησαν οι ελεγκτές ΑΑΔΕ κατά την διάρκεια της οποίας διαπιστώθηκαν φορολογικές παραβάσεις (δεν είχαν κοπεί αποδείξεις), ενώ σύμφωνα με πληροφορίες  εντοπίστηκαν τρεις ανασφάλιστοι υπάλληλοι.

LOUKETO56613

louketo zonars56615

zonars56614

Για φορολογικές παραβάσεις θα μπεί και στο εστιατόριο Τζίτζικας και Μέρμηγκας στην όδο Μητροπόλεως. Η επιχείρηση με επιστολή της στα dikaiologitika.gr διαψεύδει κατηγορηματικά τις πληροφορίες που μεταδόθηκαν γιά ανασφάλιστο προσωπικό και γιά "μαιμού" λογισμικό που βρέθηκε στο γνωστό κατάστημα και την δημοσιεύουμε αυτούσια.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

Η διεύθυνση της επιχείρησης Διόνυσος- Zonar's με ανακοίνωση της διαψεύδει το δημοσίευμα ως ανακριβές. «Ούτε ανασφάλιστο προσωπικό, ούτε "μαιμού" λογισμικό ευρέθησαν. Η μη εύρεση ελαχίστου αριθμού αποδείξεων ομάδας τουριστών (group) συνολικής αξίας 391,20 ευρώ (με καθαρή αξία 315,48 ευρώ πλέον Φ.Π.Α. 75,72 ευρώ), που αντιπροσωπεύει αμελητέο ποσό σε ημερήσιες εισπράξεις χιλιάδων ευρώ, αποτελεί συγκυριακό γεγονός που χρήζει ανάλογης αντιμετώπισης.» αναφέρει η επιχείρηση.

Να υπενθυμίσουμε ότι όπως προβλέπει το αρθρο 13Α για την αναστολή λειτουργίας επαγγελματικών εγκαταστάσεων και επιβολή ειδικής χρηματικής κύρωσης για φορολογικές παραβάσεις προβλέπεται διήμερο λουκέτο της επιχείρησης.

Και συγκεκριμένα σύμφωνα με το άρθρο της σχετικής διάταξης έφόσον, από τον ίδιο μερικό επιτόπιο φορολογικό έλεγχο διαπιστώνεται η μη έκδοση ή η κατά την έννοια του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας ανακριβής έκδοση πλέον των δέκα (10) προβλεπόμενων παραστατικών πώλησης, ή, ανεξαρτήτως του πλήθους, η αξία των αγαθών ή των υπηρεσιών για τα οποία δεν εκδόθηκε παραστατικό πώλησης ή αυτό εκδόθηκε ανακριβώς υπερβαίνει τα πεντακόσια (500) ευρώ, αναστέλλεται άμεσα για σαράντα οκτώ (48) ώρες, η λειτουργία της επαγγελματικής εγκατάστασης στην οποία διενεργήθηκε ο έλεγχος.