Οικονομία

Θέσεις εργασίας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ

Θέσεις εργασίας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ
Θέσεις εργασίας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η Ανώνυμη Εταιρεία με την επωνυμία Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων Α.Ε. (ΑΠΕ-ΜΠΕ Α.Ε)

Έχοντας υπόψη της: έγγραφο του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης με Α.Π.

ΔΙΠΑΑΔ/Φ.εγκρ./250/27340 ΣΧΕΤ: 29374με θέμα: Εγκριση για την κίνηση διαδικασιών πρόσληψης, τριών (3) Δημοσιογράφων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου στο Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων Α.Ε. (Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης) προκηρύσσει πρόσκληση για υποβολή υποψηφιοτήτων, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 14 παρ.2 περ του Ν. 2190/94 όπως ισχύει, και τις διατάξεις του άρθρου 20 παρ. 1 εδ β' του Π.Δ. 191/2008 « Ίδρυση και Καταστατικό του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων -Μακεδονικό Πρακτορείου Ειδήσεων (ΦΕΚ Α' 251/9-12/2008) με:

1)Προσόντα Επιλογής:

Α) Ενός / Μίας Δημοσιογράφου Ο συγκεκριμένος/η επαγγελματίας θα πρέπει να είναι απόφοιτος τουλάχιστον Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με τουλάχιστον εικοσιπενταετή επαγγελματική εμπειρία (αποδεδειγμένη) σε Δημοσιογραφικούς Οργανισμούς ιδιαίτερα και σε Πρακτορείο Ειδήσεων ως δημοσιογράφος Τμημάτων: Πολιτικού-Οικονομικού-Διεθνούς και Ανασυντακτών, καθώς επίσης να είναι μέλος δημοσιογραφικής Ένωσης ΕΣΗΕΑ.

Θητεία.

Η σύμβαση είναι μονοετής.

Γενικοί όροι και Επισημάνσεις

Ο/Η Δημοσιογράφος θα :

  • Συλλέγει και θα διασταυρώνει πληροφορίες και θα αξιολογεί πηγές,
  • Θα υποβάλλει προτάσεις για θέματα ρεπορτάζ, συνεντεύξεις ταινίες, φωτογραφικό υλικό κ.α.
  • Σύνταξη ύλης και προσαρμογή μοντάζ σύμφωνα με τη θεματολογία ή και το σενάριο.
  • Πραγματοποίηση ρεπορτάζ συνεντεύξεων και δημιουργία επεξηγηματικών σχεδίων/εικόνων, αναζήτηση υποστηρικτικού οπτικοακουστικού υλικού.
  • Οργάνωση συνεντεύξεων τύπου
  • Συλλέγει, επεξεργάζεται και θα διανέμει ειδήσεις σε όλη τη χώρα
  • Αναλαμβάνει συνθετική γραφή και μετάδοση από τις υπηρεσίες των ξένων ειδησεογραφικών πρακτορείων προς ελληνικά μέσα ενημέρωσης
  • Αναλαμβάνει ειδησεογραφική κάλυψη των τρεχουσών ειδήσεων στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.
  • Τηρεί το ηλεκτρονικό δημοσιογραφικό και πληροφοριακό αρχείο της Εταιρείας
  • Αναλαμβάνει την συμπλήρωση του αρχειακού υλικού σε συνεργασία με το Τμήμα Πολυμέσων και Εντύπων.

Β) Την Πρόσληψη μίας/ενός Δημοσιογράφου ο οποίος θα καλύπτει την Σερβία (Βελιγράδι) ως ανταποκριτή εξωτερικού με σύμβαση Ορισμένου Χρόνου (ΙΔΟΧ).

Θητεία

Η σύμβαση είναι μονοετής.

Γενικοί όροι και Επισημάνσεις

Ο συγκεκριμένος/η επαγγελματίας θα πρέπει να είναι απόφοιτος τουλάχιστον Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με τουλάχιστον επαγγελματική εμπειρία 17 χρόνων (αποδεδειγμένη) σε Δημοσιογραφικούς Οργανισμούς ως ανταποκριτής εξωτερικού στο Βελιγράδι.

Επισημαίνεται ότι η επιλογή θα γίνει από την αρμόδια τριμελή επιτροπή αξιολόγησης που συστήθηκε στις 18/09/2018 με απόφαση του Προέδρου-Γενικού Διευθυντή της Εταιρείας κατ 'άρθρο 20 παρ. 1 παρ. γ του ΠΔ 191/2008 μετά από συνέντευξη των υποψηφίων που πληρούν τις προϋποθέσεις πρόσληψης , συνεπώς δεν τίθεται θέμα προτεραιότητας κατά την υποβολή του βιογραφικού.

Οι ενδιαφερόμενοι /ες καλούνται να υποβάλλουν το βιογραφικό τους από τις 18/09/2018 έως και τις 24/09/2018 στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων-Μακεδονικό στην οδό Τσόχα 36 στον 1ο όροφο (Τμήμα Προσωπικού) και ώρες από 10.00-14.00 και επάνω στο φάκελο θα αναγράφεται το όνομα του/της υποψηφίου/ας καθώς και ο αριθμός ΑΔΑ.