Οικονομία

9000 υπάλληλοι σε διαθεσιμότητα από τον ΕΟΠΥΥ

9000 υπάλληλοι σε διαθεσιμότητα από τον ΕΟΠΥΥ 9000 υπάλληλοι σε διαθεσιμότητα από τον ΕΟΠΥΥ
9000 υπάλληλοι σε διαθεσιμότητα από τον ΕΟΠΥΥ Ο ΕΟΠΥΥ θα είναι η κύρια δεξαμενή από την οποία θα προέλθουν οι δημόσιοι υπάλληλοι που θα βγουν σε διαθεσιμότητα μέσα στο 2014 , όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης εκτιμώντας πως η αλλαγή στον ΕΟΠΥΥ με την μετατροπή του σε αγοραστή υπηρεσιών Υγείας θα φέρει έως 9.000 υπαλλήλους σε διαθεσιμότητα .

Όσον αφορά το στόχο των 4.000 απολύσεων, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως δεν αναμένει προβλήματα στην επίτευξη του εν λόγω στόχου.

Οι προς απόλυση δημόσιοι υπάλληλοι θα προέλθουν από τους προς κατάργηση οργανισμούς του Δημοσίου. Όπως τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ολοκληρώνει την επικαιροποίηση της λίστας φορέων που δεν κρίνονται απαραίτητοι, και θα την καταθέσει ως νομοθέτημα στη Βουλή.

Στη λίστα θα βρεθούν οργανισμοί που «δεν έχουν αντικείμενο», ή που το αντικείμενό τους καλύπτεται από άλλους φορείς και υπουργεία. «Δεν έχουμε πολυτέλεια» να κρατήσουμε μη απαραίτητους οργανισμούς, υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Παρά ταύτα, οι απολύσεις στο Δημόσιο δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο στοχευμένων προσλήψεων, οι οποίες θα γίνονται αξιοκρατικά και μόνο όπου κρίνεται απαραίτητο.

Πρώτη δεξαμενή για τυχόν προσλήψεις, συνέχισε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, θα είναι οι παλαιότεροι επιτυχόντες διαγωνισμών ΑΣΕΠ, αλλά σε περίπτωση που οι επιτυχόντες δεν ικανοποιούν τα απαιτούμενα προσόντα, τότε θα κηρύσσονται νέοι διαγωνισμοί.