Οικονομία

Επιδοτούμενο πρόγραμμα ΤΟΠΣΑ για 84 ανέργους

Επιδοτούμενο πρόγραμμα ΤΟΠΣΑ για 84 ανέργους Επιδοτούμενο πρόγραμμα ΤΟΠΣΑ για 84 ανέργους
Επιδοτούμενο πρόγραμμα ΤΟΠΣΑ για 84 ανέργους Η ΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΙ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ως φορέας υλοποίησης της Πράξης «Κοινωνικοί Συνεταιρισμοί-Κοινωνική Αλληλεγγύη»,υλοποιεί επιδοτούμενο πρόγραμμα ΤΟΠΣΑ για 84 ανέργους της Αττικής

Συγκεκριμένα η ΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΙ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ εξέδωσε πρόσκληση για συμμετοχή στο επιδοτούμενο πρόγραμμα ΤΟΠΣΑ για ανέργους με όνομα : «Κοινωνικοί Συνεταιρισμοί-Κοινωνική Αλληλεγγύη» που υλοποιείται στο Πλαίσιο της δράσης 7: « Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση Προσαρμοσμένα στις Ανάγκες την Τοπικών Αγορών Εργασίας»,της Κατηγορίας Παρέμβασης 1: «Ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης» του Θεματικού Άξονα Προτεραιότητας 08: « Διευκόλυνση της Απασχόλησης στις 3 Περιφέρειες Σταδιακής Εξόδου», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» 2007 - 2013, που συγχρηματοδοτείται από Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ)

Η ΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ

Α) Άνεργους/ες, εγγεγραμμένους στα μητρώα ανεργίας του ΟΑΕΔ
Β) Νέους επιστήμονες (ιατροί, οδοντίατροι, κτηνίατροι, φαρμακοποιοί, δικηγόροι,μηχανικοί που είναι απόφοιτοι Πανεπιστημιακών, Πολυτεχνικών Σχολών).
Γ) Ασφαλισμένους στον ΟΓΑ, με ατομικό εισόδημα από γεωργικές δραστηριότητες που δεν υπερβαίνει τις 3.000,00€ για το οικονομικό έτος 2013, το δε ατομικό πραγματικό, ή αντικειμενικό εισόδημα τους από τις λοιπές πηγές δεν υπερβαίνει το ποσό των 9.000,00€.

Επισημαίνεται ότι δεν πρέπει να υπερβαίνουν ανά κατηγορία τα όρια εισοδήματος.

Να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στην εν λόγω πράξη

Στόχος της Πράξης : 42 ωφελούμενοι που θα ιδρύσουν νέα επιχείρηση (συμπεριλαμβανομένων των νέων επιστημόνων και ασφαλισμένων ΟΓΑ που θα κάνουν επέκταση δραστηριοτήτων)
42 ωφελούμενοι  που θα προσληφθούν  σε επιχειρήσεις

ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ
Η περιοχή παρέμβασης οριοθετείται στην Περιφέρεια Αττικής και ιδιαίτερα στην περιοχή της πρωτεύουσας και του Δήμου Αθηναίων (Κεντρικός Τομέας), καθώς και στο Δυτικό (όλοι οι Δήμοι) και Νότιο τομέα (έμφαση θα δοθεί στους Δήμους Μοσχάτο, Καλλιθέα, Ν. Σμύρνη).

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΟΔΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

    Αντίγραφο Αποδεικτικού Στοιχείου Ταυτότητας
    Αντίγραφο Ταυτότητας Ομογενούς (για Έλληνες ομογενείς).
    Άδεια Διαμονής σε ισχύ (για αλλοδαπούς Τρίτων Χωρών).
    Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/86 ότι ο/η ωφελούμενος/η δεν συμμετέχει την ίδια περίοδο σε άλλο συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα
    Αντίγραφο Δελτίου Ανεργίας σε ισχύ κατά την ημερομηνία αίτησης
    Αντίγραφο Δελτίου Ανεργίας σε ισχύ του/της συζύγου στην περίπτωση που και οι δύο σύζυγοι είναι άνεργοι
    Βεβαίωση από τον ΟΑΕΔ εάν ο αιτών είναι εγγεγραμμένος σε ειδικό κατάλογο του ΟΑΕΔ, εκτός Μητρώου ανεργίας
    Εκτύπωση ή αντίγραφο του Εκκαθαριστικού Σημειώματος ή αντίγραφο, για το τρέχον οικονομικό έτος για τυχόν εισοδήματα που έχουν αποκτηθεί, ή Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/86 ότι δεν υποχρεούται ο ωφελούμενος να υποβάλλει φορολογική δήλωση λόγω εισοδήματος.
    Βεβαίωση Υγειονομικής Επιτροπής που αναφέρεται το ποσοστό αναπηρίας.
    Νομιμοποιητικά Έγραφα για όσους δηλώνουν μονογονεϊκή οικογενειακή κατάσταση
    Πιστοποιητικό οικογενειακής Κατάστασης για Προστατευόμενα μέλη που δεν φαίνονται στο Εκκαθαριστικό
    Προτεραιότητα θα δοθεί στους ωφελούμενους με υψηλό βαθμό εντοπιότητας που θα αποδεικνύεται από την προσκόμιση του εκκαθαριστικού σημειώματος ή από λογαριασμό κοινής ωφελείας,
    Οποιοδήποτε άλλο νομιμοποιητικό έγγραφο το οποίο θα προσκομίζεται θα προσμετρά επιπλέον μόρια.

Επιπλέον για τους νέους επιστήμονες, υποβάλλονται:

* Έναρξη επιτηδεύματος (στην αρμόδια Δ.Ο.Υ.) υποχρεωτικά από την 02.01. 2011 και μετά.
* Αποδεικτικό Ελληνικής υπηκοότητας ή υπηκοότητας άλλου Κράτους – Μέλους της Ε.Ε. ή είναι ομογενείς ή υπήκοοι τρίτων χωρών που έχουν δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας και είναι νόμιμοι κάτοικοι αυτής.
* Αριθμός φορολογικού μητρώου (Α.Φ.Μ.), και
* Πιστοποιητικό εκπλήρωσης ή νόμιμης απαλλαγής από τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις (οι άνδρες υποψήφιοι).

Σημείωση: Θα πρέπει όλα τα αντίγραφα να είναι επικυρωμένα από τις αρμόδιες αρχές.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ / ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται κατά τις εργάσιμες ημέρες Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 11:00 π.μ. – 13:00 μ.μ. στο τηλέφωνο 2103417161 ή στο email : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. . δείτε την αναλυτική ανακοίνωση εδώ


ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Όσοι/όσες επιθυμούν να υποβάλουν την αίτηση συμμετοχής στις δράσεις που περιλαμβάνει η Πράξη μπορούν, αυτοπροσώπως ή μέσω άλλου εξουσιοδοτημένου προσώπου – εφόσον η εξουσιοδότηση έχει θεωρηθεί ως προς το γνήσιο της υπογραφής τους από δημόσια αρχή – να προσέρχονται από 8/01/2014 έως 22/01/2014 και ώρες 11:00 – 13:00, με τα δικαιολογητικά συμμετοχής και να καταθέτουν την αίτηση στην ακόλουθη διεύθυνση : Ευμολπιδών 30-32, Κεραμεικός, 2ος Όροφος.