Οικονομία

ΙΚΑ ταυτοποιήση στοιχείων ασφαλισμένων κατοίκων εξωτερικού

ΙΚΑ ταυτοποιήση στοιχείων ασφαλισμένων κατοίκων εξωτερικού ΙΚΑ ταυτοποιήση στοιχείων ασφαλισμένων κατοίκων εξωτερικού
ΙΚΑ ταυτοποιήση στοιχείων ασφαλισμένων κατοίκων εξωτερικού Οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ καθώς και του ΕΤΕΑ , κάτοικοι του εξωτερικού , μπορούν να ταυτοποιήσουν τα στοιχεία που είναι καταχωρημένα σε ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή που έχει δημιουργήσει το Ίδρυμα για τον σκοπό αυτό.

Μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας ταυτοποίησης του ΙΚΑ, οι κάτοικοι του εξωτερικού έχουν τη δυνατότητα να καταχωρήσουν τυχόν στοιχεία που είναι ελλιπή όπως τον, Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ), τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) ως και ότι άλλο απαιτείται, προκειμένου να ενημερωθεί πλήρως η συνταξιοδοτική μερίδα τους .

Οι συνταξιούχοι ή οι ασφαλισμένοι του εξωτερικού μπορούν να καταχωρήσουν τον Α.Μ.Α. τους, το Επίθετο, Όνομα, Πατρώνυμο όπως εμφανίζονται στην αρχική απόφαση συνταξιοδοτήσεώς τους ή όπως τυχόν έχουν τροποποιηθεί και έχουν δηλωθεί στο ΙΚΑ ώστε να δουν τα καταχωρημένα στοιχεία τους. 

Το ΙΚΑ εφιστά την προσοχή για την ορθή καταχώρηση των στοιχείων των ασφαλισμένων, ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα στην ταυτοποίηση τους .Εάν οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ λαμβάνουν περισσότερες από μία συντάξεις, η διαδικασία πρέπει να επαναληφθεί για κάθε σύνταξη.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, αποδίδεται αριθμός καταχώρησης αιτήματος, όπου σε διάστημα 5 ημερών από την ημερομηνία καταχώρησης των στοιχείων σας, οι ασφαλισμένοι κάτοικοι εξωτερικού μπορούν να πληροφορηθούν μέσω της εφαρμογής, εάν έχουν ταχτοποιηθεί ή όχι τα στοιχεία τους με την πληκτρολόγηση αυτού του αριθμού.

Για να μπείτε στην εφαρμογή του ΙΚΑ πατήστε εδώ