Οικονομία

Τι προβλέπει το νομοσχέδιο για τον ΕΟΠΥΥ

Τι προβλέπει το νομοσχέδιο για τον ΕΟΠΥΥ Τι προβλέπει το νομοσχέδιο για τον ΕΟΠΥΥ
Τι προβλέπει το νομοσχέδιο για τον ΕΟΠΥΥ Σήμερα θα δημοσιοποιηθεί το νομοσχέδιο για τον ΕΟΠΥΥ και τις αλλαγές που θα επέλθουν στον Οργανισμό αλλά και την διαδικασία για την μετακίνηση των εργαζομένων στις ΥΠΕ.

Κατατίθεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για τον ΕΟΠΥΥ και τις αλλαγές στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και την κατάργηση του Οργανισμού ως παρόχου υπηρεσιών υγείας.

Tο νομοσχέδιο για τον ΕΟΠΥΥ που θα δημοσιοποιηθεί σήμερα θα περιλαμβάνει όλες τις αλλαγές στον Οργανισμό αλλά και τις προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες θα μετακινηθούν στο ΕΣΥ οι γιατροί που θα δεχθούν να κλείσουν τα ιατρεία τους και να γίνουν πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

Το νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει τρεις άξονες στην κατεύθυνση της ενοποίησης των δομών της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Πιο συγκεκριμένα, θα αναφέρεται ο νέος χαρακτήρας του ΕΟΠΥΥ, ο οποίος θα σταματήσει να λειτουργεί ως πάροχος υπηρεσιών υγείας ενώ μετά από 15 μέρες από την κατάθεση του νομοσχεδίου στην βουλή θα βγούν σε διαθεσιμότητα 8500 εργαζόμενοι και γιατροί του Οργανισμού.

Ο ΕΟΠΥΥ θα διατηρήσει τον χαρακτήρα του αγοραστή υπηρεσιών για τους ασφαλισμένους από το ΕΣΥ και τους ιδιωτικούς παρόχους υγείας .

Ακολούθως θα ορίζεται η διοικητική ενοποίηση των πολυιατρείων του ΕΟΠΥΥ με τα νοσοκομεία του ΕΣΥ  και η υπαγωγή τους στις επτά υγειονομικές περιφέρειες της χώρας.

Επίσης στο νομοσχέδιο για τον ΕΟΠΥΥ θα περιγράφεται η διαδικασία με τον οποίο θα πραγματοποιηθεί η κινητικότητα των γιατρών και των εργαζομένων του Οργανισμού , οι οποίοι στο σύνολό τους φτάνουν τις 8.000.

Την ίδια ώρα πάντως, και ενώ η μεταρρύθμιση στην υγεία προχωρά, οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ συνεχίζουν την απεργία τους μέχρι και τις 17 Ιανουαρίου, απειλώντας ακόμη και με προσφυγή στη δικαιοσύνη κατά της κινητικότητας. Οι γιατροί έχουν ανακοινώσει ότι θα συνεδριάσουν εκ νέου τη Δευτέρα για να καθορίσουν τη στάση τους.

ΕΟΠΥΥ EOPYY