Οικονομία

Συμβούλιο Απασχόλησης για την αντιμετώπιση της ανεργίας

Συμβούλιο Απασχόλησης για την αντιμετώπιση της ανεργίας Συμβούλιο Απασχόλησης για την αντιμετώπιση της ανεργίας
Συμβούλιο Απασχόλησης για την αντιμετώπιση της ανεργίας Συμβούλιο Απασχόλησης για την αντιμετώπιση της ανεργίας το οποίο θα παρακολουθεί σε καθημερινή βάση το θέμα για την αντιμετώπιση της συγκροτεί η κυβέρνηση

Για την απόφαση της κυβέρνησης να συγκροτήσει Κυβερνητικό Συμβούλιο Απασχόλησης, το οποίο θα παρακολουθεί σε καθημερινή βάση το θέμα της αντιμετώπισης της ανεργίας, που αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης και της κοινωνίας, μίλησε ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Βενιζέλος ανακοίνωσε ότι «για να δώσουμε έμφαση στον αγώνα μας κατά τη ανεργίας, αποφασίσαμε με τον πρωθυπουργό να συγκροτηθεί Κυβερνητικό Συμβούλιο Απασχόλησης».

Σε αυτό θα μετέχουν όπως είπε, εκτός από τον Πρωθυπουργό και τον ίδιο, όλοι οι συναρμόδιοι οι υπουργοί, με ιδιαίτερο ρόλο για τον υπουργό Εργασίας, ο διοικητής του ΟΑΕΔ και όλοι οι οργανισμοί που μπορούν να συνεισφέρουν στη δημιουργία θέσεων εργασίας. Επιπλέον, όπως είπε ο κ. Βενιζέλος, θα υπάρχει συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και με τον ιδιωτικό τομέα «ώστε να έχουμε ένα όργανο που θα παρακολουθεί σε καθημερινή βάση αυτή την προτεραιότητα και της κυβέρνησης και της κοινωνίας».