Οικονομία

«Καλά κρατεί» η κόντρα ανάμεσα σε BEAT και συνδικαλιστικές οργανώσεις ταξί

photo: Eurokinissi photo: Eurokinissi
Η κόντρα ανάμεσα στο BEAT και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις καλά κρατεί με την εκδίκαση της 8ης Νοεμβρίου να την κορυφώνει επικίνδυνα.

Αναλυτικότερα, στις 8 Νοεμβρίου που πρόκειται να εκδικαστεί η αγωγή της πρώτης κατά του Θύμιου Λυμπερόπουλου, πρόεδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί Αγοραίων (ΠΟΕΙΤΑ), η ομοσπονδία προκήρυξε πανελλαδική απεργία των ταξί και συγκέντρωση στις 9 π.μ. στα δικαστήρια της Ευελπίδων.

Αυτό, ωστόσο, που κεντρίζει τα βλέμματα είναι πως, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΟΕΙΤΑ, στο δικαστήριο θα προσέλθουν ως μάρτυρες υπεράσπισης ο υπουργός Υποδομών & Μεταφορών κ. Χρήστος Σπίρτζης και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου κ. Αθανάσιος Βούρδας. Η ΠΟΕΙΤΑ ζητεί την άμεση εφαρμογή του Ν.4530/18 και Ν.4446/16 και δράση από τις ελεγκτικές αρχές, την άμεση πάταξη της υποκλοπής έργου από φορείς (Ι.Χ.) που δεν έχουν δικαίωμα επιβατικής μεταφοράς και την άμεση προσαρμογή όλων των εταιρειών διαμεσολάβησης με το εθνικό νομοθετικό πλαίσιο που διέπει την αστική μεταφορά.

Η ΒΕΑΤ, παράλληλα, σε ανακοίνωση της, υπογραμμίζει ότι δεν είναι τυχαία η προκήρυξη της απεργίας την ημέρα της εκδίκασης της αγωγής, και αναφέρει ότι:

«Ένα χρόνο πριν και με αφορμή το υπό ψήφιση νέο νομοσχέδιο για τις μεταφορές, ο κ. Λυμπερόπουλος με σειρά δηλώσεών του στον Τύπο και συστηματική αρθρογραφία έχει προχωρήσει σε χαρακτηρισμούς που πλήττουν το κύρος, την αξιοπιστία και τη φήμη της BEAT, καταλογίζοντας στην εταιρία παρανομίες που απλά δεν ισχύουν καθώς τα στοιχεία από τις αρμόδιες υπηρεσίες δείχνουν ότι είναι ανυπόστατες και άρα εκ του πονηρού.».