Οικονομία

Εκλογές ΕΒΕΑ: Σοβαρά διαδικαστικά ζητήματα οδηγούν σε πιθανή έκπτωση Μπρατάκου

Εκλογές ΕΒΕΑ: Σοβαρά διαδικαστικά ζητήματα οδηγούν σε πιθανή έκπτωση Μπρατάκου Φωτογραφία: Menelaos Myrillas / SOOC
Ο Κανονισμός που προβλέπει άμεση έκπτωση μελών του ΕΒΕΑ από τα αξιώματά τους και αποκλείει την υποψηφιότητά τους στις προσεχείς εκλογές του Νοεμβρίου. Η επιστολή Σοφιανού.

Λίγες εβδομάδες πριν τις εκλογές στο ΕΒΕΑ, ο υποψήφιος πρόεδρος Νίκος Σοφιανός έδωσε νέα τροπή στη διαδικασία με επιστολή προς τη διοίκηση του επιμελητηρίου που θέτει σοβαρά διαδικαστικά ζητήματα.

Στην επιστολή του, την οποία κοινοποίησε και στο γραφείο του πρωθυπουργού, ο κ. Σοφιανός αναφέρει ότι 25 μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΒΕΑ έχουν απουσιάσει για περισσότερες από έξι συνεχόμενες συνεδριάσεις χωρίς αιτιολόγηση. Αυτό, σύμφωνα με τον επίσημο Κανονισμό των Επιμελητηρίων, οδηγεί σε άμεση έκπτωση από τα αξιώματά τους και αποκλείει την υποψηφιότητά τους στις προσεχείς εκλογές του Νοεμβρίου.

Ανάμεσα στους 25 βρίσκεται και ο συνυποψήφιος πρόεδρος, πρώην υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος. Η επιστολή του κ. Σοφιανού παρουσιάζει αναλυτικά τα στοιχεία των απουσιών, με ορισμένα μέλη να έχουν αποστασιοποιηθεί για περιόδους που φτάνουν ακόμα και τους 24 μήνες.

Η επιστολή καταλήγει με τον κ. Σοφιανό να τονίζει την ανάγκη άμεσης εφαρμογής των διατάξεων, προειδοποιώντας για νομικές συνέπειες και προσφυγές από άλλους υποψηφίους εάν δεν τηρηθούν οι κανονισμοί. Επισημαίνει επίσης το πρόβλημα της χαμηλής συμμετοχής των μελών στις εκλογές του ΕΒΕΑ, υπογραμμίζοντας την απομάκρυνση της διοίκησης από τα πραγματικά προβλήματα των επιχειρήσεων.