Οικονομία

Τι αλλάζει στην ασφάλιση του ΟΑΕΕ

Τι αλλάζει στην ασφάλιση του ΟΑΕΕ Τι αλλάζει στην ασφάλιση του ΟΑΕΕ
Τι αλλάζει στην ασφάλιση του ΟΑΕΕ Σημαντικές αλλαγές επέρχονται στην ασφάλιση του ΟΑΕΕ σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις που προωθεί το υπουργείο Εργασίας με σκοπό να διευρυνθεί η ασφαλιστική βάση του Οργανισμού. Σημαντική αλλαγή έρχεται στις προϋποθέσεις για απαλλαγή από τον ΟΑΕΕ αλλά και στην πληρωμή των εισφορών από τους ασφαλισμένους.

Συγκεκριμένα με τις προωθούμενες αλλαγές αλλάζουν οι προϋποθέσεις για την απαλλαγή από την ασφάλιση του ΟΑΕΕ . Σύμφωνα με τις αλλαγές οι νέοι ασφαλισμένοι  (από 01/01/1993 και μετά) οι οποίοι αιτούνται απαλλαγής υποχρεούνται να πλήρης ασφάλιση στο ΙΚΑ δηλαδή όχι για λιγότερες από 25 ημέρες το μήνα .

Επίσης όσοι κατοικούν σε περιοχές κάτω των 2000 κατοίκων και κάνουν έναρξη επαγγέλματος δεν θα έχουν πλέον την δυνατότητα επιλογής ασφάλισης στον ΟΓΑ αλλά θα ασφαλίζονται στον ΟΑΕΕ .

Με την νομοθέτηση των ρυθμίσεων που προωθεί το υπουργείο Εργασίας οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να πληρώνουν μηνιαία τις ασφαλιστικές εισφορές του ΟΑΕΕ αντί για το δίμηνο που πλήρωναν εώς τώρα .Η ρύθμιση αυτή προωθείται ώστε να βελτιωθεί η είσπραξη των εισφορών των ελευθέρων επαγγελματιών του ΟΑΕΕ αλλά και να υπάρξει αποτελεσματικότερη παρακολούθηση του τρόπου είσπραξης των εισφορών.