Οικονομία

Απο σήμερα οι συγκεντρωτικές στο taxisnet

Απο σήμερα οι συγκεντρωτικές στο taxisnet Απο σήμερα οι συγκεντρωτικές στο taxisnet
Απο σήμερα οι συγκεντρωτικές στο taxisnet Σε λειτουργία θα είναι από σήμερα Δευτέρα η εφαρμογή της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων στο Taxisnet για τις συγκεντρωτικές καταστάσεις πελατών-προμηθευτών.

Οι υποβολές θα γίνονται μέχρι και τρεις ημέρες πριν την υποβολή της περιοδικής δήλωσης ΦΠΑ. Για να προετοιμαστούν όμως καλύτερα τα μηχανογραφικά συστήματα θα υπάρχει η δυνατότητα οι πρώτοι 4 μήνες του 2014 να υποβληθούν μαζί τον Μάιο 2014.

Ωστόσο όσοι επαγγελματίες είναι ήδη προετοιμασμένοι μπορούν να ξεκινήσουν να υποβάλλουν συγκεντρωτικές καταστάσεις τον μήνα Ιανουάριο.

Πλέον από την 1η Ιανουαρίου 2014 κάθε φυσικό πρόσωπο με εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα, αλλά και κάθε νομικό πρόσωπο και νομική οντότητα, υποχρεούνται να υποβάλλουν σε μηναία βάση καταστάσεις φορολογικών στοιχείων, προμηθευτών και πελατών, για τα εκδοθέντα και ληφθέντα φορολογικά στοιχεία αποκλειστικά με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας στο διαδικτυακό τόπο του υπουργείου Οικονομικών, ανεξάρτητα από τον τρόπο έκδοσης αυτών (μηχανογραφικά ή χειρόγραφα).