Οικονομία

ΕΟΠΥΥ και το 2014 η επιβάρυνση των ελέγχων στους πάροχους υγείας

ΕΟΠΥΥ και το 2014 η επιβάρυνση των ελέγχων στους πάροχους υγείας ΕΟΠΥΥ και το 2014 η επιβάρυνση των ελέγχων στους πάροχους υγείας
ΕΟΠΥΥ και το 2014 η επιβάρυνση των ελέγχων στους πάροχους υγείας Με κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Υγείας εξουσιοδοτείται ο ΕΟΠΥΥ ώστε να καθορίζει τους ιδιωτικούς ελεγκτικούς φορείς που θα κάνουν τον έλεγχο στους παρόχους υγείας συμβεβλημένους με τον Οργανισμόγια το 2014 ενώ κάνει γνωστό ότι η δαπάνη που θα προκληθεί θα βαρύνει τους παρόχους.

Α. Να καθορίζει τα αναγκαία κριτήρια, που πρέπει να πληροί ο εκάστοτε ιδιωτικός ελεγκτικός φορέας − εταιρία, προκειμένου να αναλαμβάνει τον έλεγχο των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ, ιδιωτών παροχών υπηρεσιών υγείας.

Β. Να λαμβάνει όλα τα αναγκαία μέτρα, για λόγους διασφάλισης του δημοσίου συμφέροντος και εύρυθμης λειτουργίας του, προκειμένου να αποδέχεται τις υπηρεσίες και τα αποτελέσματα του ελέγχου των ανωτέρω ιδιωτικών ελεγκτικών φορέων − εταιρειών.

2) Τα αποτελέσματα του ελέγχου της παρ. 1Β αφορούν αποκλειστικά στην περίοδο, από την 01−01−2014 έως και την 31−12−2014, όλων των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ ιδιωτών παροχών υπηρεσιών υγείας.

Το σύνολο των δαπανών για την υλοποίηση των ανωτέρω βαρύνει τους παρόχους υπηρεσιών υγείας.