Οικονομία

Στάση εργασίας των συμβασιούχων ΟΑΕΔ στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας

Στάση εργασίας των συμβασιούχων ΟΑΕΔ στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας
Στάση εργασίας των συμβασιούχων ΟΑΕΔ στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στην ένταξή τους, όπως λένε, σε ένα προεκλογικό σκηνικό στο οποίο κατηγορούνται από κόμματα ως ωφελημένοι της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και οχι του ΟΑΕΔ

Τη συμμετοχή τους στην πανελλαδική στάση εργασίας των συμβασιούχων του ΟΑΕΔ στον τομέα της υγείας αποφάσισαν και οι εργαζόμενοι με συμβάσεις στο Νοσοκομείο της Ιεράπετρας, αύριο Τετάρτη 19 Ιουνίου από τις 11 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα.

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στην ένταξή τους, όπως λένε, σε ένα προεκλογικό σκηνικό στο οποίο κατηγορούνται από κόμματα ως ωφελημένοι της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και έτσι αύριο οι 10 εργαζόμενοι που καλύπτουν θέσεις σε όλα τα τμήματα του Νοσοκομείου θα απέχουν από τις εργασίες τους διαμαρτυρόμενοι, ζητώντας παράλληλα να μην προχωρήσουν σχέδια ιδιωτικοποιήσεων στην Υγεία και να μην απολυθούν συμβασιούχοι-επικουρικοί του ΟΑΕΔ.

Η ανακοίνωση για την αυριανή στάση εργασίας:

«Εμείς οι συμβασιούχοι στην Υγεία, αναγκαζόμαστε εν μέσω προεκλογικής περιόδου να προβούμε σε Πανελλήνια Στάση Εργασίας, γιατί τα πολιτικά κόμματα μας έχουν εντάξει -παρά τη θέλησή μας-σε Τοξικές προεκλογικές αντιπαραθέσεις, χαρακτηρίζοντάς μας ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ, ως παράνομες ή κομματικές προσλήψεις.

Αυτή η εσκεμμένη παραπληροφόρηση, ΔΕΝ είναι αποδεκτή για μας, καθώς υποβαθμίζει το έργο μας στο πιο νευραλγικό κομμάτι της Υγείας, τα Νοσοκομεία.

Μας φωτογραφίζουν παραπλανητικά ως ευνοούμενες προσλήψεις, για τις οποίες έχουν ως στόχο την οριστική παύση εργασίας. Απόλυση.

-Εμείς ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ, καθώς όλη η Ελλάδα γνωρίζει πως οι προσλήψεις μας έγιναν μέσω ΑΣΕΠ.
– ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ επίσημη συνάντηση με τους αρμόδιους κάθε παράταξης, με ανοικτές πόρτες, ώστε να μας πουν ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ μπροστά στον Ελληνικό λαό, τις προθέσεις τους για το μέλλον των συμβασιούχων στην Υγεία.
-Τέλος, διεκδικούμε τη μονιμοποίηση ΟΛΩΝ των συμβασιούχων και εργαζομένων με ελαστικές μορφές εργασίας στα Νοσοκομεία

ΟΧΙ στην Ιδιωτικοποίηση της Υγείας
ΟΧΙ στις απολύσεις συμβασιούχων, ΟΑΕΔ-ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ.»