Οικονομία

Διευρύνονται οι κατηγορίες ναυτικών που δικαιούνται επιδόματα αναπηρίας

Διευρύνονται οι κατηγορίες ναυτικών που δικαιούνται επιδόματα αναπηρίας Διευρύνονται οι κατηγορίες ναυτικών που δικαιούνται επιδόματα αναπηρίας
Διευρύνονται οι κατηγορίες ναυτικών που δικαιούνται επιδόματα αναπηρίας Διευρύνονται οι κατηγορίες πασχόντων ναυτικών (και μελών της οικογενείας τους) που δικαιούνται επιδόματα αναπηρίας σύμφωνα με τις διατάξεις του νομοσχεδίου του υπουργείου Ναυτιλίας που κατατέθηκε χθές στην βουλή.

Συγκεκριμένα στο Άρθρο 24 του νομοσχεδίου ''Τουριστικά Πλοία και άλλες διατάξεις'' του υπουργείου Ναυτιλίας ρυθμίζονται θέματα προστασίας των ναυτικών.

Συγκεκριμένα , εναρμονίζεται το πλαίσιο των παροχών σε χρήμα προς τους ασφαλισμένους με αναπηρία,  όπου καθορίζονται ενιαία, για τους ασφαλισμένους των οποίων οι φορείς ασφάλισης εποπτεύονται από τα Υπουργεία Υγείας και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, οι προϋποθέσεις για την καταβολή των επιδομάτων αναπηρίας.

Με την προτεινόμενη ρύθμιση συμπεριλαμβάνονται οι ασφαλισμένοι με ακρωτηριασμό ενός άνω και ενός κάτω άκρου ή μόνο του ενός άνω ή κάτω άκρου.