Οικονομία

Ποιοι συνταξιούχοι θα πάρουν το έκτακτο βοήθημα από το πλεόνασμα

Ποιοι συνταξιούχοι θα πάρουν το έκτακτο βοήθημα από το πλεόνασμα Ποιοι συνταξιούχοι θα πάρουν το έκτακτο βοήθημα από το πλεόνασμα
Ποιοι συνταξιούχοι θα πάρουν το έκτακτο βοήθημα από το πλεόνασμα Τα κριτήρια που θα πρέπει να πληρούν οι συνταξιούχοι για να πάρουν το έκτακτο βοήθημα από το πλεόνασμα θα καθοριστούν εντός των ημερών από το υπουργείο Εργασίας.

Οι συνταξιούχοι με αποδοχές την ελάχιστη σύνταξη των ταμείων τους και με εισοδηματικό κριτήριο αυτό του ΕΚΑΣ (850 ευρώ) θα χορηγηθεί το έκτακτο βοήθημα από το Πρωτογενές Πλεόνασμα.

Δηλαδή σύμφωνα με τα κριτήρια που θα θεσπιστούν όσοι συνταξιούχοι λαμβάνουν την κατώτατη σύνταξη του ΟΓΑ και του ΙΚΑ περίπου 500 ευρώ θα λάβουν κατά μέσω όρο περίπου 500 ευρώ . Το βοήθημα αυτό θα χορηγηθεί λίγες ημέρες μετά το Πάσχα.

δείτε εδώ τα νεότερα για το κοινωνικό μέρισμα

Το επίδομα θα δοθεί με βάση τα εισοδήματα του 2012, όπως αποτυπώθηκαν στις περυσινές φορολογικές δηλώσεις και τα περιουσιακά στοιχεία όπως προκύπτουν από το Ε9 και τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας του 2013.

Εκτός όμως από το ύψος των συντάξεων κριτήριο θα είναι και τα εισοδήματα από άλλες πηγές όπως αυτή των εισοδημάτων από τα ενοίκια.

Επίσης ο συνταξιούχος που θα λάβει το έκτακτο βοήθημα θα πρέπει να μην κατέχει πάνω από ένα ακίνητο αυτό της πρώτης κατοικίας ενώ παράλληλα δεν θα πρέπει να έχει καταθέσεις στις τράπεζες από ένα ύψος και πάνω το οποίο θα γνωστοποιηθεί τις επόμενες ημέρες.