Οικονομία

Κάλεσμα της ΔΑΚΕ για απεργία 2 Οκτωβρίου

photo: Eurokinissi photo: Eurokinissi
Η ΔΑΚΕ ρίχνοντας την ευθύνη της διάσπασης του συνδικαλιστικού κινήματος στο ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους σε 24ωρη απεργία στις 2 Οκτωβρίου. 

Όπως αναφέρει "δυστυχώς με ευθύνη των συστηματικών και απολύτως συστημικών διασπαστικών δυνάμεων του ΚΚΕ-ΠΑΜΕ έχει προκληθεί μεγάλη σύγχυση στον κόσμο της μισθωτής εργασίας σχετικά με την ημερομηνία της απεργιακής κινητοποίησης για το «Αναπτυξιακό Πολυνομοσχέδιο».

Όπως τονίζει η ΔΑΚΕ σε θεσμικό επίπεδο κατατέθηκε άμεσα υπόμνημα με τεκμηριωμένες προτάσεις και ανάλυση των σοβαρών αντιθέσεων και επιφυλάξεων της Συνομοσπονδίας σε ζητήματα που αφορούν τον πυρήνα των Ελεύθερων Συλλογικών Διαπραγματεύσεων. Παράλληλα, δρομολογήθηκε και πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας στο πλαίσιο της επανενεργοποίησης του κοινωνικού διαλόγου που στη χώρα μας είχε κυριολεκτικά καταργηθεί τα τελευταία τεσσεράμισι χρόνια.

Σε κινηματικό επίπεδο δόθηκαν κατευθύνσεις προς τις δευτεροβάθμιες (Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα) και πρωτοβάθμιες (σωματεία) οργανώσεις – μέλη της ΓΣΕΕ ώστε να λάβουν αποφάσεις για αγωνιστικές κινητοποιήσεις όταν το Νομοσχέδιο τεθεί προς ψήφιση στην Ολομέλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Εξηγώντας ότι μετά από παραπληροφόρηση στελεχών του ΚΚΕ-ΠΑΜΕ πως το Πολυνομοσχέδιο θα τεθεί προς ψήφιση στις 27 Σεπτεμβρίου, κάποιες δευτεροβάθμιες οργανώσεις έσπευσαν, υπό αυτή την πίεση, να προκηρύξουν απεργία για τις 24 του Σεπτέμβρη.

Για το Νομοσχέδιο σύμφωνα με την ΔΑΚΕ θα ακολουθηθεί κανονική, και όχι επείγουσα ή κατεπείγουσα, διαδικασία, οπότε η ολοκλήρωσή της μπορεί να διαρκέσει και 15 ημέρες.

Κατά αυτόν τον τρόπο, η ΓΣΕΕ, μετά από ζυμώσεις και χθεσινή ευρεία συνεδρίαση με Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα αποφάσισε να προτείνει ως ημέρα απεργιακής κινητοποίησης την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου.