Οικονομία

Εργατικά Κέντρα: 24ωρη απεργία στις 2 Οκτωβρίου

Εργατικά Κέντρα: 24ωρη απεργία στις 2 Οκτωβρίου
Στην πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας προχωρούν τα Εργατικά Κέντρα της χώρας για τις 2 Οκτωβρίου, ημερομηνία που έχει προτείνει η ΓΣΕΕ.

Ειδικότερα τα Εργατικά Κέντρα όπως αυτό της Φλώρινας που είχε ανακοινώσει απεργία για σήμερα προχωρούν σε αλλαγή της ημερομηνίας πραγματοποίησης, καλώντας τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στην απεργία στις 2 Οκτωβρίου. Η αλλαγή αυτή σύμφωνα με το Εργατικό Κέντρο Φλώρινας οφείλεται στο ότι το σχέδιο νόμου θα κατατεθεί την άλλη εβδομάδα.

"Το Ε.Κ.Φ., αναλογιζόμενο την αγωνία των εργαζομένων και τη σοβαρότητα των εξελίξεων, που προκύπτουν μετά την πρόθεση της κυβέρνησης να καταθέσει ένα πολυνομοσχέδιο, μέσα στο οποίο επιχειρεί με διατάξεις αντεργατικές να ισοπεδώσει όσα εργασιακά δικαιώματα έχουν απομείνει, υπεύθυνα αποφάσισε να κηρύξει 24ωρη απεργία σε ένα κοινό πλαίσιο και στην ίδια ημερομηνία μαζί με όλες τις δευτεροβάθμιες οργανώσεις της χώρας ώστε να υπάρχει η καλύτερη δυνατή και ουσιαστική αντίδραση όλων των εργαζομένων με σκοπό τη μη ψήφιση του Νομοσχεδίου".

Παράλληλα απεργία για τις 2 Οκτωβρίου αποφάσισε και το Εργατικό Κέντρο Ναυπακτίας και Δωρίδας,το οποίο καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους νέους της περιοχής να συμμετέχουν δυναμικά στην ενωτική απεργιακή κινητοποίηση.