Οικονομία

Νέοι κατώτατοι μισθοί για τους μακροχρόνια ανέργους

Νέοι κατώτατοι μισθοί για τους μακροχρόνια ανέργους Νέοι κατώτατοι μισθοί για τους μακροχρόνια ανέργους
Νέοι κατώτατοι μισθοί για τους μακροχρόνια ανέργους Νέους κατώτατους μισθούς θα λαμβάνουν οι μακροχρόνια άνεργοι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ σύμφωνα με διατάξεις του Πολυνομοσχεδίου που θα κατατεθεί στην βουλή αύριο Παρασκευή.

Σύμφωνα με την διάταξη για τους εγγεγραμμένους ανέργους στα οικεία μητρώα ανέργων, άνω των 25 ετών με διάρκεια συνεχόμενης ανεργίας μεγαλύτερη των 12 μηνών (μακροχρόνια άνεργοι) που προσλαμβάνονται ως υπάλληλοι, ο κατώτατος μισθός με προυπηρεσία μειώνεται.

Οι νέοι κατώτατοι μισθοί για τους ανέργους άνω των 12 μηνών θα προσαυξάνεται με ποσοστό 5% για κάθε τριετία και συνολικά με 15% για προϋπηρεσία 9 ετών και άνω.

Με τη νομοθετική ρύθμιση για τον ειδικό μισθό που θα λαμβάνουν οι μακροχρόνια άνεργοι και την προσαύξηση του 5%, οι νέοι κατώτατοι μισθοί για πρόσληψη υπαλλήλων εγγεγραμμένων μακροχρόνια ανέργων του ΟΑΕΔ , θα είναι 586,08 ευρώ χωρίς προϋπηρεσία, 615,38 ευρώ για όσους είχαν προϋπηρεσία 3 – 6 ετών ενώ μέχρι στιγμής θα λάμβανουν μισθό 644 ευρώ.'

Επίσης για 644,68 ευρώ για προϋπηρεσία 6-9 ετών (αντί των 703,30 ευρώ) και θα φτάνουν για προυπηρεσία 9 ετών και πάνω τα 673,98 ευρώ αντί των 761,90 ευρώ που ισχύουν τώρα.

Το μέτρο αυτό εντάσσεται στα μέτρα για την ενίσχυση της εργασίας και την αντιμετώπιση της ανεργίας σύμφωνα και με τον τίτλο της παραγράφου του άρθρου που εντάσσεται στο πολυνομοσχέδιο.