Οικονομία

Ορκίσθηκαν 38 μόνιμοι υπάλληλοι του Δήμου Καλαμάτας με την 3Κ του ΑΣΕΠ

Ορκίσθηκαν 38 μόνιμοι υπάλληλοι του Δήμου Καλαμάτας με την 3Κ του ΑΣΕΠ
Ορκίσθηκαν χθες 38 μόνιμοι υπάλληλοι Δήμου Καλαμάτας με την προκηρυξη 3Κ/2018 του ΑΣΕΠ.

Μόνιμοι υπάλληλοι του Δήμου Καλαμάτας κατέστησαν χθες 38 άνδρες και γυναίκες, οι οποίοι είναι επιτυχόντες της Προκήρυξης ΑΣΕΠ 3Κ/2018 και θα στελεχώσουν τη Διεύθυνση Διαχείρισης Απορριμμάτων και Οχημάτων.

Οι νέοι υπάλληλοι, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της Δημοτικής Αρχής, έδωσαν το νενομισμένο όρκο ενώπιον του δημάρχου Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλου, των αντιδημάρχων και υπηρεσιακών στελεχών του Δήμου Καλαμάτας, υποσχόμενοι «να φυλάττουν πίστη στην πατρίδα, υπακοή στο Σύνταγμα και τους νόμους και να εκπληρώνουν τιμίως και ευσυνειδήτως τα καθήκοντά τους». Θα ακολουθήσει η ορκωμοσία 3 υπαλλήλων στις προσεχείς ημέρες, ενώ έχει ζητηθεί αντικατάσταση 3 ακόμη, που δεν απεδέχθησαν το διορισμό τους.

Ο δήμαρχος καλωσόρισε τους νέους υπαλλήλους «στην οικογένεια του Δήμου Καλαμάτας, στη Διεύθυνση Καθαριότητας, μια Διεύθυνση ευαίσθητη, που προσφέρει και λειτουργεί ανταποδοτικά», όπως επισήμανε. Ο Θ. Βασιλόπουλος ζήτησε από τα νέα μέλη του προσωπικού να δώσουν «το κάτι παραπάνω» για το κοινό καλό, τονίζοντας την αξία της συνεργασίας, καθώς – όπως σημείωσε – «με τη συνεργασία κρατήσαμε όρθιο το Δήμο ακόμη και με μειωμένο κατά 50% προσωπικό», πράγμα για το οποίο έχει προσωπική πείρα ως αρμόδιος για την Καθαριότητα αντιδήμαρχος επί 7 χρόνια.

Ο δήμαρχος προσέθεσε πως ο Δήμος Καλαμάτας διασφαλίζει το δημόσιο χαρακτήρα της υπηρεσίας, αναφέροντας ότι στο συγκεκριμένο τομέα «δε χρειαζόμαστε ιδιώτες». Τέλος, τόνισε χειροκροτούμενος: «Δε σας βοήθησε κανείς, είστε εδώ διότι είχατε τα μόρια».

Τους νέους υπαλλήλους καλωσόρισαν, ακόμη, οι αντιδήμαρχοι Γιάννης Μπάκας και Σαράντος Μαρινάκης και ο διευθυντής της Υπηρεσίας Γιάννης Παπαδόπουλος.
Από τα νέα μέλη του προσωπικού ζητήθηκε να είναι συνεπή στις υποχρεώσεις τους, ενώ ο Δήμος θα τους παρέχει συνεχιζόμενη εκπαίδευση και θα καταβάλλει ιδιαίτερη μέριμνα για την ασφάλειά τους και την αποφυγή ατυχημάτων.