Διεθνή

Ερντογάν: Το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία στον Λίβανο

Ερντογάν: Το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία στον Λίβανο Φωτογραφία: ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME NEWS
Ο Ερντογάν δήλωσε ότι εναπόκειται κυρίως στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να αναλάβει ταχεία δράση για να σταματήσουν οι «απάνθρωπες επιθέσεις του Ισραήλ κατά του Λιβάνου».

Τη σφοδρή αντίδραση του Τούρκου προέδρου προκάλεσε η είδηση της δολοφονίας του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε ότι ο λαός του Λιβάνου αποτελεί στόχο «πολιτικής γενοκτονίας, κατοχής και εισβολής» του Ισραήλ.

Ο Τούρκος ηγέτης, ο οποίος έχει ασκήσει έντονη κριτική στη συνεχιζόμενη επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα, δήλωσε ότι μεταξύ των Λιβανέζων πολιτών που «δολοφονήθηκαν» από «βάναυσα» ισραηλινά πλήγματα στον Λίβανο, ήταν και παιδιά.

«Κανείς με συνείδηση δεν μπορεί να αποδεχθεί ή να δικαιολογήσει μια τέτοια σφαγή», έγραψε σε ανάρτησή του στο Χ.

«Η ισραηλινή κυβέρνηση γίνεται όλο και πιο απερίσκεπτη καθώς χαϊδεύεται από τις δυνάμεις που παρέχουν όπλα και πυρομαχικά για τις σφαγές της - αψηφά την ανθρωπιά, τις ανθρώπινες αξίες και το διεθνές δίκαιο», πρόσθεσε, σύμφωνα με τον Guardian.

Ο Ερντογάν δήλωσε ότι εναπόκειται κυρίως στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να αναλάβει ταχεία δράση για να σταματήσουν οι «απάνθρωπες επιθέσεις του Ισραήλ κατά του Λιβάνου».

Στο παρελθόν έχει κατηγορήσει το Ισραήλ για γενοκτονία στον πόλεμο στη Γάζα, ζητώντας την τιμωρία του από τα διεθνή δικαστήρια και επέκρινε τα δυτικά έθνη για την στρατιωτική υποστήριξη που παρέχουν.

{https://x.com/RTErdogan/status/1840016791235404284}