Οικονομία

Κοινωνικό μέρισμα 2019: Το μικρό ποσό «έκαψε» την μείωση σε εισφορά αλληλεγγύης ή άλλο φόρο

photo: Eurokinissi photo: Eurokinissi
Το Κοινωνικό Μέρισμα το 2019 δεν θα μειώσει την εισφορά αλληλεγγύης ή καποιον άλλο μόνιμου χαρακτήρα φόρο, διότι το ποσό που θα προκύψει είναι πολύ μικρό, αποκάλυψε σήμερα ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Σκυλακάκης

Οι δαπάνες που προκύπτουν από το υπερπλεόνασμα, αν και δεν θα έπρεπε να υπάρχει... πρέπει να δίνονται εφάπαξ» ανέφερε ο υφυπουργός Οικονομικών αποκλείοντας το κοινωνικό μέρισμα το 2019 να μειώσει τον φόρο της εισφοράς αλληλεγγύης.

Ο υφυπουργός Οικονομικών επικαλέστηκε ουσιαστικά τον κλονισμό της εμπιστοσύνης στην περίπτωση που σε μια επιδοματική ουσιαστικά πολιτική όπως το μέρισμα, μειώνεις φόρους. «Δεν μπορείς να δεσμεύεσαι με έναν φόρο που του χρόνου θα ξαναμπεί γιατί δημιουργεί μια αβεβαιότητα φορολογική και στη ζωή των ανθρώπων » σχολίασε ο κ. Σκυλακάκης.

Ο υφυπουργός Οικονομικών με τις δηλώσεις του αυτές φαίνεται πως ουσιαστικά ακυρώνει την σεναριολογία για εφάπαξ μείωση φόρου με το κοινωνικό μέρισμα, αν και αλλα κυβερνητικά στελέχη άφηναν εδω και καιρό να εννοηθεί κάτι τέτοιο

Όσο αφορά τη δέσμευση για σταδιακή μείωση στην εισφορά ο κ. Σκυλακάκης τόνισε «Σχετικά με την εισφορά αλληλεγγύης καθώς και μία σειρά δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η κυβέρνηση θα μεταφερθεί στους επόμενους προϋπολογισμούς καθώς θα πρέπει να δημιουργηθεί δημοσιονομικός χώρος μέσα από τα αποτελέσματα της πολιτικής» και όπως τόνισε ο ίδιος, αποτελεί βασική δέσμευση της κυβέρνησης.