Οικονομία

Αιτήσεις απο καταλύματα για το πρόγραμμα τουρισμού του ΤΑΝ

Αιτήσεις απο καταλύματα για το πρόγραμμα τουρισμού του ΤΑΝ Αιτήσεις απο καταλύματα για το πρόγραμμα τουρισμού του ΤΑΝ
Αιτήσεις απο καταλύματα για το πρόγραμμα διακοπών του ΤΑΝ Ο Τομέας Ασφάλισης Νομικών του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολουμένων,με απόφαση του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, εφαρμόζει και για το έτος 2014, πρόγραμμα επιδοτούμενου παραθερισμού και καλεί τους ιδιοκτήτες καταλυμάτων να κάνουν τις αιτήσεις τους για την συμμετοχή στο πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε συνταξιούχους κύριας ασφάλισης του Ταμείου, που δεν λαμβάνουν σύνταξη από το Δημόσιο ή άλλο ασφαλιστικό Οργανισμό κύριας ασφάλισης και τους συζύγους τους, σε αριθμό μέχρι και 2.000 ( δύο χιλιάδες ) άτομα εκ περιτροπής.

Το πρόγραμμα των διακοπών περιλαμβάνει φιλοξενία των δικαιούχων και των συζύγων τους, σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια όλης της χώρας, δηλ. 5*, 4*, 3* και 2* (Α',Β'και Γ' κατηγορίας ) και σε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα-δωμάτια τεσσάρων (4) και τριών (3) κλειδιών, επί επτά (7) ημέρες, έξι (6) διανυκτερεύσεις με ημιδιατροφή των φιλοξενούμενων (πρωινό και ένα γεύμα).

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Τα ξενοδοχεία φιλοξενίας καθώς και τα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα-δωμάτια πρέπει να διαθέτουν δίκλινα (XX) και μονόκλινα (X) δωμάτια, με ιδιαίτερο λουτρό και κλιματισμό/κεντρική θέρμανση εντός των δωματίων.

Θα προτιμηθούν καταλύματα στους χώρους των οποίων λειτουργεί εστιατόριο ωστόσο στο πρόγραμμα δύναται να συμμετέχουν και καταλύματα τα οποία συνεργάζονται με εστιατόριο πλησίον τους (μέχρι 500μ.), το οποίο θα πρέπει να διαθέτει νόμιμη άδεια λειτουργίας και με την ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ

ΠΡΟΫΠΌΘΕΣΗ ότι το κόστος του γεύματος θα συμπεριλαμβάνεται στο τελικό τιμολόγιο που θα εκδίδει το κατάλυμα.

Τα προσφερόμενα γεύματα (πλήρες πρωινό και γεύμα ή δείπνο) πρέπει να διατίθενται υποχρεωτικά σύμφωνα με τις εκάστοτε ΑΓΟΡΑΝΟΜΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ τις επιχειρήσεις

Οι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες, προκειμένου να συμμετάσχουν στο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ του ΤΟΜΕΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΝΟΜΙΚΩΝ, πρέπει να υποβάλουν στο αρμόδιο τμήμα Λοιπών Παροχών & Ευρωπαϊκής Ένωσης, ιδιόχειρα ή ταχυδρομικά (και όχι με ΦΑΞ) τα παρακάτω:

ΔΗΛΩΣΗ - ΣΥΜΒΑΣΗ 

Η δήλωση επέχει θέση σύμβασης μεταξύ του επιχειρηματία και του Τομέα Ασφάλισης Νομικών του ΕΤΑΑ. Με αποκλειστική ευθύνη των ενδιαφερομένων συμπληρώνονται όλα τα ζητούμενα στοιχεία και επισυνάπτονται όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Φωτοτυπία Αστυνομικής Ταυτότητας του νόμιμου εκπροσώπου που υπογράφει τη ΔΗΛΩΣΗ - ΣΥΜΒΑΣΗ.

Φωτοαντίγραφο του ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΗΜΑΤΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ από τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού

Πιστοποιητικό πυρασφάλειας εν ισχύ (σε περίπτωση που η επιχείρηση βρίσκεται σε περίοδο αναμονής έκδοσης του νέου πιστοποιητικού αποστέλλει το αμέσως προηγούμενο και αντίγραφο της σχετικής αίτησης ανανέωσης προς την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία θα πρέπει να φέρει και το σχετικό αριθμό πρωτοκόλλου κατάθεσης.)

Φωτοαντίγραφο άδειας εστιατορίου - κυλικείου- μπαρ.

Σε περίπτωση που η άδεια εστιατορίου είναι σε διαφορετικό όνομα από αυτό του αιτούντος νομίμου εκπροσώπου θα πρέπει απαραίτητα να συνοδεύεται από Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86 του αιτούντος όπου θα δηλώνει ότι "Είμαι εξ' ολοκλήροο και εκ παραλλήλοο υπεύθυνος με τον (ονοματεπώνυμο) κάτοχο της αδείας του εστιατορίου του εορισκομένοο εντός του ξενοδοχείου (όνομα) για την παροχή ημιδιατροφής στους δικαιούχους".

Σε περίπτωση που το εστιατόριο δεν βρίσκεται εντός του καταλύματος θα πρέπει να βεβαιώνεται η απόσταση μεταξύ του καταλύματος και του εστιατορίου με Υπεύθυνη Δήλωση του νομίμου εκπροσώπου.

Φωτοαντίγραφο της άδειας λειτουργίας πισίνας εφόσον υπάρχει πισίνα.

Αριθμός λογαριασμού (ΙΒΑΝ) της επιχείρησης από την εκδούσα το λογαριασμό Τράπεζα.

Αν η επιχείρηση λειτουργεί με μορφή Ο.Ε., Ε.Ε., Ε.Π.Ε., Α.Ε., ο εκπρόσωπος υποχρεούται να καταθέσει και ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ή ΦΕΚ στο οποίο δημοσιεύτηκε το καταστατικό της εταιρείας.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Σε περίπτωση λήξης ενός εκ των ανωτέρω δικαιολογητικών κατά τη διάρκεια του προγράμματος 2014, η επιχείρηση οφείλει να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την ανανέωση του και την αποστολή τους στον Τομέα χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση. Σε αντίθετη περίπτωση, η ΔΗΛΩΣΗ-ΣΥΜΒΑΣΗ δεν θα ισγύει και δεν θα εξοφλούνται τα σνετικά τιυολόνια.

Κανένα από τα ανωτέρω δικαιολογητικά δεν νοειάΖεται επικύρωση σύμφωνα με το Ν. 4250/2014 (ΦΕΚ 74/4/26.03.2014) ωστόσο ο φορέας μας έχει την υποχρέωση αλλά και το δικαίωμα δειγματοληπτικού ελέγχου επί της εγκυρότητας των υποβληθέντων δικαιολογητικών. Στις περιπτώσεις προσκόμισης παραποιημένων ή πλαστών φωτοαντιγράφων επιβάλλονται οι κυρώσεις του Ν.1599/1986 ή άλλες ποινικές κυρώσεις και ανακαλείται αμέσως η διοικητική ή άλλη πράξη, για την έκδοση της οποίας χρησιμοποιήθηκαν τα φωτοαντίγραφα αυτά.

Οι δηλώσεις των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, για την ανεπιφύλακτη αποδοχή των όρων, που αναφέρονται ανωτέρω, θα πρέπει να αποσταλούν στον Τομέα μας έως 06.05.2014 (σφραγίδα ταχυδρομείου) ή να κατατεθούν ιδιοχείρως (αρ. Πρωτ.). Εκπρόθεσμες δηλώσεις δε θα γίνονται δεκτές με συνέπεια να μη συμπεριλαμβάνονται τα εν λόγω ξενοδοχεία στον κατάλογο.

Για την ένταξη του καταλύματος στο πρόγραμμα θα ενημερωθείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση που θα μας δηλώσετε.
ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2014 ΤΟ ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΜΕ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΒΑΛΛΕΤΑΙ ΣΤΑ ΣΥΜΒΑΛΛΟΜΕΝΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ ΔΩΜΑΤΙΑ ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ :

 

ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ (1 άτομο

ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ)

 

ΔΙΚΛΙΝΟ (2 άτομα ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ)

 

Α (4*-5*)

260,46 €

(43,41€Χ6ΔΙΑΝΥΚΤ.)

 

448,08 €

(37,34€ Χ 6 ΔΙΑΝΥΚΤ. Χ 2 ATOM.)

ΞΕΝΟΔΟΧΕΊΑ

Β (3*)

234,42 €

(39,07€ Χ 6 ΔΙΑΝΥΚΤ.)

 

420,12 €

(35.01€ Χ 6 ΔΙΑΝΥΚΤ. Χ 2 ATOM.)

 

 

Γ (2*)

220,44 €

(36,74€ Χ 6 ΔΙΑΝΥΚΤ.)

 

392,04 €

(32,67€ Χ 6 ΔΙΑΝΥΚΤ. Χ 2 ATOM.)

ΕΝΟΙΚ. ΔΩΜ.

3 & 4 ΚΛΕΙΔΙΑ

220,44 €

(32,67€Χ6ΔΙΑΝΥΚΤ.)

 

392,04 €

(32,67€ Χ 6 ΔΙΑΝΥΚΤ. Χ 2 ATOM.)

Όλες οι τιμές συμπεριλαμβάνουν Φ.Π.Α.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
• Ο Τομέας Ασφάλισης Νομικών δε δεσμεύεται ούτε αναλαμβάνει υποχρέωση συγκεκριμένου αριθμού κρατήσεων.

• Το ξενοδοχείο δε δεσμεύεται να διαθέσει συγκεκριμένες κλίνες ή δωμάτια, για το πρόγραμμα του ΕΤΑΑ - TAN, σε ορισμένη χρονική περίοδο.

• Κάθε δικαιούχος διακοπών θα επιλέγει τον τόπο και το συγκεκριμένο ξενοδοχείο της αρεσκείας του από το σχετικό κατάλογο ξενοδοχείων-ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων-δωματίων, που θα καταρτισθεί από τον Τομέα Ασφάλισης Νομικών. Η κράτηση γίνεται από τον ίδιο το συνταξιούχο και με ευθύνη του.

• Από την επιβεβαίωση της κράτησης, με κοινή συμφωνία μεταξύ δικαιούχου διακοπών και της επιχείρησης του ξενοδοχείου, υποχρεούται η επιχείρηση να διατηρήσει το δωμάτιο στη διάθεση του συνταξιούχου εκτός, εάν, είκοσι μία (21) ημέρες πριν τη συμφωνημένη ημερομηνία έναρξης των διακοπών, ή σε περιπτώσεις ανωτέρας βίας και σε μικρότερο διάστημα, ειδοποιηθεί το ξενοδοχείο ότι ματαιώνονται οι διακοπές του με συνέπεια την αποδέσμευση του δωματίου.

Η παράβαση του όρου αυτού από το ξενοδοχείο συνεπάγεται την οριστική διαγραφή του από τον κατάλογο του προγράμματος διακοπών του Τομέα Ασφάλισης Νομικών.

• Το δικαίωμα των συνταξιούχων ισχύει για όλο το ημερολογιακό έτος, μέχρι δηλαδή 31 Δεκεμβρίου 2014, εφόσον το κατάλυμα λειτουργεί.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ.

Οι δικαιούχοι δηλώνουν το κατάλυμα και τις ημερομηνίες της κράτησής τους στον Τομέα και εκδίδεται ονομαστική 2σέλιδη εντολή φιλοξενίας (voucher) προς την επιχείρηση την οποία θα πρέπει να προσκομίσουν ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ κατά την άφιξή τους στο κατάλυμα.

Η επιχείρηση έχει την ευθύνη ελέγχου ταυτοπροσωπίας των στοιχείων που αναφέρονται στην Εντολή Φιλοξενίας κατά την άφιξη, καθώς και ότι η εντολή φέρει υπογραφή και πρωτότυπη σφραγίδα του ΕΤΑΑ-ΤΑΝ ώστε να αποκλεισθεί η φιλοξενία προσώπων, που δεν είναι δικαιούχοι.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η πρωτότυπη αυτή εντολή υπογράφεται και από τους συνταξιούχους κατά την αναχώρηση και συνοδεύει το τιμολόγιο που θα σταλεί στον Τομέα Ασφάλισης Νομικών.
Σημειώνουμε ότι, σε περίπτωση ποο ο Επιχειρηματίας του καταλύματος, δεχθεί στο κατάλυμα του άτομο ή άτομα, άλλα από αυτά που αναγράφονται στην Εντολή Φιλοξενίας του Τομέα μας, υπόκειται στις οικείες διοικητικές και ποινικές κυρώσεις.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ

ΕΤΑΑ-ΤΑΝ (ΝΠΔΔ)

Τα τιμολόγια θα εκδίδονται ως εξής :

Σωκράτους 53
104 31 Αθήνα
ΑΦΜ 998146384 ΔΟΥ Δ' Αθηνών
> ΦΠΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
Σύμφωνα με την παρ. 8 της ΠΟΛ. 1189/29-7-2013: Κοινοποίηση διατάξεων του άρθρου 74, παρ. 14 του Ν. 4172/2013 (ΦΕΚ 167/Α/27.7.13), για την υπαγωγή της εστίασης στο μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ: «Στην περίπτωση ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και δεδομένου ότι η υπηρεσία διαμονής εντός των επιχειρήσεων αυτών υπάγεται στον υπερμειωμένο συντελεστή (6,5%), όταν παρέχονται περισσότερες υπηρεσίες έναντι ενιαίας τιμής, υπό την προϋπόθεση ότι ο διαχωρισμός στους επί μέρους συντελεστές δεν είναι εφικτός, γίνεται δεκτό η διάκριση μεταξύ των διαφορετικών συντελεστών, να γίνεται ως εξής: β. Διαμονή με ημιδιατροφή: 15% της ενιαίας τιμής υπάγεται στο μειωμένο συντελεστή (13%), ως αντιπαροχή για το πρωινό και το γεύμα».

> Τα τιμολόγια θα πρέπει να αποστέλλονται εντός 10 ημερών από την ημερομηνία αναχώρησης με ευθύνη της επιχείρησης, με συστημένη Επιστολή στον Τομέα Ασφάλισης Νομικών στην ως άνω διεύθυνση:
α. Η πρωτότυπη Εντολή Φιλοξενίας του Τομέα καθώς και n βεβαίωση Φιλοξενίας (2η σελίδα) με υπογραφή του/των συνταξιούχου/ων και σφραγίδα της επιχείρησης και υπογραφή του νόμιμου εκπροσώπου της.
β. Το πρωτότυπο τιμολόγιο.
ΠΡΟΣΟΧΗ Τα τιμολόγια προκειμένου να εξοφληθούν θα πρέπει να είναι πρωτότυπα, να εκδίδονται ΕΠΙ ΠΙΣΤΩΣΕΙ και να φέρουν πρωτότυπη την υπογραφή του εκδότη.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: ΕΑΝ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ ΥΠΕΡΒΑΙΝΕΙ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ ΕΥΡΩ 1.500,00 OA ΠΡΕΠΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΝΑ ΣΥΝΟΔΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑ.
> Το τιμολόγιο θα εξοφλείται εντός (2) δύο μηνών από την ημερομηνία παραλαβής του από τον Τομέα με κατάθεση στο λογαριασμό που έχει δηλωθεί κατά την έναρξη του προγράμματος, τυχόν απαιτούμενες δαπάνες αποστολής διά μέσου της Τράπεζας, θα βαρύνουν την επιχείρηση και θα παρακρατούνται από το αντίτιμο φιλοξενίας, που θα αναγράφεται στο τιμολόγιο.

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ

Τα ξενοδοχεία που θα αποδεχτούν τους παραπάνω όρους και τη διαδικασία φιλοξενίας των συνταξιούχων μας, σύμφωνα με την υπ'αριθ. 46/19/17-9-2009 Απόφαση του Δ.Σ. του Ε.Τ.Α.Α καλούνται παράλληλα να δεχθούν και τη φιλοξενία των υπαλλήλων του Τμήματος Ελέγχου και Ασφάλισης Εσόδων της Δ/νσης Επιθεώρησης του Ε.Τ.Α.Α., που με ειδική εντολή του Προέδρου του Ε.Τ.Α.Α. μετακινούνται σε επαρχιακές πόλεις, για την διενέργεια ελέγχου σε υπολόγους του Ε.Τ.Α.Α.-Τ.Α.Ν. (συμβολαιογράφους, υποθηκοφύλακες, δικηγορικούς συλλόγους κλπ.).

Η κατηγορία αυτή των φιλοξενούμενων θα καταβάλλει ως έξοδα διανυκτέρευσης με διατροφή την οριζόμενη εκ του νόμου τιμή ημερήσιας διανυκτέρευσης (που σήμερα ανέρχεται σε 35,22 ευρώ ημερησίως για τους μήνες Ιανουάριο μέχρι Δεκέμβριο με εξαίρεση τους μήνες Ιούλιο - Αύγουστο και Σεπτέμβριο που η ημερήσια τιμή είναι 42,26 ).

Η καταβολή της δαπάνης θα γίνεται από τον ίδιο τον φιλοξενούμενο, εξ' ιδίων χρημάτων, ενώ ο Τομέας ουδεμία υποχρέωση αναλαμβάνει για την καταβολή οποιασδήποτε δαπάνης, σχετικά με την φιλοξενία των προσώπων αυτών. Οι τιμές θα ισχύουν μόνο εφόσον επιδεικνύεται η σχετική εντολή του Προέδρου του Ε.Τ.Α.Α., για την διενέργεια ελέγχου στους υπολόγους του Τομέα Ασφάλισης Νομικών, που έχουν την έδρα τους στην περιοχή που βρίσκεται το ξενοδοχείο.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την φιλοξενία των επιθεωρητών του ΕΤΑΑ -TAN, μπορείτε να επικοινωνείτε με τα τηλέφωνα : 2105296283 - 5296284.