Οικονομία

Σε ισχύ το ''τουριστικό'' ωράριο στα Δωδεκάνησα

Σε ισχύ το ''τουριστικό'' ωράριο στα Δωδεκάνησα Σε ισχύ το ''τουριστικό'' ωράριο στα Δωδεκάνησα
Σε ισχύ το ''τουριστικό'' ωράριο στα Δωδεκάνησα Εκδόθηκε σε ΦΕΚ η απόφαση για την παράταση του ωραρίου των τουριστικών επιχειρήσεων του νομού Δωδεκανήσου αλλά και για την κατ εξαίρεση λειτουργία τις Κυριακές και τις αργίες των Εμπορικών καταστημάτων που εξυπηρετούν την τουριστική κίνηση .Επίσης σύμφωνα με την ανακοίνωση δίνεται η δυνατότητα τα οπωροπαντοπωλεία και κρεοπωλεία, των τοπικών Κοινοτήτων να λειτουργούν χωρίς όμως να απασχολούν προσωπικό τις Κυριακές.

Συγκεκριμένα η απόφαση για τις τουριστικές επιχειρήσεις στον νομό Δωδεκαννήσου, προβλέπει την παράταση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων κάθε είδους με εξαίρεση που προβλέπονται μέχρι τις 24:00 από Δευτέρα μέχρι και Σάββατο κάθε εβδομάδας και για την χρονική περίοδο έως 15 Νοεμβρίου 2014.

Επίσης προβλέπει την κατ’ εξαίρεση λειτουργία τις Κυριακές και ημέρες αργίας:

1) Των Εμπορικών καταστημάτων που εξυπηρετούν την τουριστική κίνηση όπως, ειδών λαϊκής τέχνης, γουναράδικων, δερμάτινων ειδών, αργυροχρυσοχοείων, τροφίμων − ποτών και τουριστικών ειδών, με την αυστηρή προϋπόθεση της αποκλειστικής πώλησης ειδών που
προβλέπονται στην άδεια λειτουργίας ή στην έναρξη επιτηδεύματος (όπου δεν απαιτείται έκδοση άδειας λειτουργίας) αυτών μέχρι 24.00 μ.μ

2) Των οπωροπαντοπωλείων και κρεοπωλείων, των τοπικών Κοινοτήτων που εξυπηρετούν τοπικές ανάγκες,από 10.00 π.μ. έως 16.00 μ.μ. άνευ απασχολήσεως προσωπικού.

3) Από τ’ ανωτέρω εξαιρούνται και παραμένουν κλειστά τα καταστήματα λιανικού εμπορίου (Υπεραγορές) 

4) Για το απασχολούμενο προσωπικό θα ισχύουν οι διατάξεις των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας

Η παραπάνω απόφαση ισχύει για το χρονικό διάστημα έως 15 Νοεμβρίου 2014 τρέχοντος έτους.