Οικονομία

Σταθερό το μίσθωμα για την δημόσια αγροτική γη

Σταθερό το μίσθωμα για την δημόσια αγροτική γη Σταθερό το μίσθωμα για την δημόσια αγροτική γη
Σταθερό το μίσθωμα για την δημόσια αγροτική γη Δεν αυξάνεται το μίσθωμα αγροτικής δημόσιας γης που έχει παραχωρηθεί από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης σε αγρότες σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου που δημοσιεύτηκε χθές.

Συγκεκριμένα με απόφαση, του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης , τα δύο πρώτα χρόνια της μίσθωσης από την παραχώρηση της χρήσης η αναπροσαρμογή του τιμήματος ορίζεται ως μηδενική.

Η απόφαση αναφέρει τα κάτωθι:

Ορίζουμε την αναπροσαρμογή του ετήσιου τιμήματος για τη χρήση ακινήτων που παραχωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις των παρ. 1α και 2 περ. β, γ, δ του άρθρου 4 του Ν. 4061/2012, όπως τροποποιήθηκαν με την παρ. 2 του άρθρου 37 του Ν. 4235/2014 ως εξής:

Για τα δύο πρώτα μισθωτικά έτη από την παραχώρηση της χρήσης η αναπροσαρμογή του τιμήματος ορίζεται ως μηδενική.

Μετά την παρέλευση της διετίας από την παραχώρηση της χρήσης, η αναπροσαρμογή του τιμήματος ορίζεται ανά μισθωτικό έτος, και ανέρχεται σε ποσοστό ίσο με τη μεταβολής του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή (ΔΤΚ) του μήνα της αναπροσαρμογής σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους (απλή δωδεκάμηνη μεταβολή), όπως αυτή υπολογίζεται από την Ελληνική Στατιστική Αρχή.