Οικονομία

Δήμος Ψυχικού: Δωρεάν Προληπτικός Έλεγχος σακχαρώδους διαβήτη

Δήμος Ψυχικού: Δωρεάν Προληπτικός Έλεγχος σακχαρώδους διαβήτη
Δήμος Ψυχικού: Δωρεάν Προληπτικός Έλεγχος σακχαρώδους διαβήτη Την Τετάρτη 30 Απριλίου ο δήμος Ψυχικού διοργανώνει έλεγχο για την πρόληψη του σακχαρώδους διαβήτη, των καρδιαγγειακών νοσημάτων και του καρκίνου.

Ο προληπτικός έλεγχος, διοργανώνεται σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής (Ι.Κ.Π.Ι.) και τον Επιστημονικό Συνεργάτη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας, και το κόστος των εξετάσεων καλύπτεται από το ΙΚΠΙ.

 Ο έλεγχος θα πραγματοποιηθεί σε νοσοκομεία της Αττικής που συνεργάζονται με το ΙΚΠΙ, αφορά στους συνδημότες μας ηλικίας 40-60 ετών, είναι δωρεάν και κατόπιν ραντεβού. Αναλυτικά θα γίνουν:  

    Μέτρηση Σακχάρου,
    Μέτρηση Χοληστερόλης,
    Μέτρηση Αρτηριακής Πίεσης,
    Μαστογραφία,
    Τέστ Παπανικολάου,
    Ανίχνευση Αιμοσφαιρίνης στα κόπρανα

Δικαίωμα συμμετοχής στις προληπτικές εξετάσεις έχουν οι ανασφάλιστοι και οι άνεργοι.

Απαραίτητη είναι η προσκόμιση επικυρωμένου αντιγράφου αστυνομικής ταυτότητας.

Επίσης,  στο πλαίσιο του προγράμματος, καλούνται όλοι οι δημότες του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού, σε δίωρη επιστημονική ομιλία που σκοπό έχει την ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση του κοινού για την πρωτογενή και δευτερογενή πρόληψη του σακχαρώδους διαβήτη, των καρδιαγγειακών νοσημάτων και του καρκίνου.

Η παρουσίαση θα γίνει από την ιατρό Ιωάννα Νικολούτσου, MD, Ph.D. και τον ψυχολόγο Στάθη Παπαχρήστου, M.Sc.      

Οι ενδιαφερόμενοι δημότες που πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής στον δωρεάν προληπτικό έλεγχο θα έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν τη συμμετοχή τους μετά το πέρας της επιστημονικής ομιλίας.                

Πού: Σπυροπούλειο, Αγίας Σοφίας 1 & Ολυμπιονικών, Νέο Ψυχικό, 210 6749137

Πότε: ώρα 10:00 πρωινή.