Οικονομία

Στάση εργασίας την Τετάρτη 14/5 στο ΙΚΑ

Στάση εργασίας την Τετάρτη 14/5 στο ΙΚΑ Στάση εργασίας την Τετάρτη 14/5 στο ΙΚΑ
Στάση εργασίας την Τετάρτη 14/5 στο ΙΚΑ Η ΠΟΣΕ – ΙΚΑ αποφάσισε τρίωρη πανελλαδική στάση εργασίας την ερχόμενη Τετάρτη 14/5/2014 ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τον τρόπο που αντιμετωπίζεται ο μεγαλύτερος ασφαλιστικός οργανισμός της χώρας ,οι ασφαλισμένοι και οι εργαζόμενοι σε αυτό.

''Δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση την αντίθεση μας, τον αποτροπιασμό μας σε όλα αυτά που μας κάνουν και εμάς και την κοινωνία θεατές σε θέατρο παραλόγου, δηλώνουμε ότι θα εξαντλούμε κάθε δυνατό αγωνιστικό μέσο προκειμένου να αποτρέψουμε τις τουλάχιστον επιπόλαιες, εκ του προχείρου και άνευ προηγουμένου αποφάσεις των Διοικούντων και της πολιτικής ηγεσίας.'' αναφέρει η ΠΟΣΕ ΙΚΑ στην ανακοίνωση της για την επικείμενη στάση εργασίας

Επίσης στην ανακοίνωση η ΠΟΣΕ ΙΚΑ αναφέριε ότι το ΙΚΑ – ΕΤΑΜ αντιμετωπίζεται από την πολιτική ηγεσία ως αποπαίδι και αναγκαίο κακό, το ίδιο και οι ασφαλισμένοι του αλλά και οι εργαζόμενοι σε αυτό.

Απομακρύνθηκαν 180 συνάδελφοι οι οποίοι διέθεταν εργασιακή εμπειρία χρόνων και απασχολούντο σε καίρια και στρατηγικά αντικείμενα των χώρων συναλλαγής όπως οι συντάξεις, το μητρώο, οι παροχές ασθενείας. Χωρίς καμία αξιολόγηση, χωρίς καμία συναίσθηση για τις συνέπειες στη λειτουργία της υπηρεσίας μας, ή για τις συνέπειες στην κοινωνία.

Εκ νέου απομακρύνονται οι επόμενοι 90, από τα τμήματα παροχών, με αποτέλεσμα να παραμένουν κλειστά ή να υπολειτουργούν, συσσωρεύοντας τα αιτήματα των ασφαλισμένων, οι οποίοι αναμένουν να επιδοτηθούν, λόγω ασθενείας, ατυχήματος κ.α.

Οι πρώτες 180 διαθεσιμότητες βρίσκονται ήδη στον 7ο μήνα αναμονής για μια προκήρυξη που θα τους θέσει σε κινητικότητα, με άγνωστο ως σήμερα τον αριθμό αυτών που θα ικανοποιηθούν. Φυσικά είναι γνωστό και ομολογούμενο ότι κάποιοι συνάδελφοι μετά από τόσα χρόνια δουλειάς θα βρεθούν στην ανεργία.