Οικονομία

Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα μετά τις εκλογές η πρώτη εφαρμογή

Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα μετά τις εκλογές η πρώτη εφαρμογή Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα μετά τις εκλογές η πρώτη εφαρμογή
Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα μετά τις εκλογές η πρώτη εφαρμογή Μετά τις εκλογες θα ανακοινωθούν από το υπουργείο Εργασίας ,οι δήμοι που θα ξεκινήσει η πιλοτική υλοποίηση ,του νέου προγράμματος με όνομα ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα . Το πρόγραμμα θα αφορά πολίτες με πολύ χαμηλά εισοδήματα ενώ το ύψος του επιδόματος και των παροχών θα καθοριστούν με την ανακοίνωση του προγράμματος απο το υπουργείο Εργασίας.

Ο Υπουργός Εργασίας, κ Γ. Βρούτσης σε συνέντευξη του στον ΣΚΑΙ αναφέρθηκε στο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα που θα δοθεί σε δύο περιοχές της χώρας πιλοτικά εντός του 2014.

Αυτή την στιγμή ετοιμάζεται η σχετική μελέτη, ανέφερε ο κ. Βρούτσης, λέγοντας πως από την 1η Ιανουαρίου του 2015 θα υπάρξει «καθολική εφαρμογή» του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος «σε όλη τη χώρα».

Το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα θα απευθύνεται σε άτομα που διαβιούν σε συνθήκες μεγάλης φτώχειας, σε εφαρμογή της ευρωπαϊκής στρατηγικής στον συγκεκριμένο τομέα, με άξονες την επαρκή εισοδηματική στήριξη, τη διαμόρφωση αγορών εργασίας που προωθούν την ένταξη των ανθρώπων που αποκλείονται από την αγορά εργασίας και την πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες.

Το όριο του εισοδήματος που θα καθοριστεί θα εξαρτάται από την οικογενειακή κατάσταση του εκάστοτε δικαιούχου.

Επίσης σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Εργασίας το ποσό θα προσαυξάνεται κατά 70 ευρώ για τον σύζυγο ή τη σύζυγο και κατά 50 ευρώ για το κάθε παιδί.

Το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα καταβάλλεται ήδη στις περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κυμαίνεται από 200 έως 420 ευρώ.Όλοι οι δικαιούχοι ελαχίστου εγγυημένου εισοδήματος θεωρούνται δικαιούχοι δωρεάν περίθαλψης.