Οικονομία

Νέο πρόγραμμα δωρεάν διανομής Τροφίμων και Ειδικής Βοήθειας απο το νέο ΕΣΠΑ

Νέο πρόγραμμα δωρεάν διανομής Τροφίμων και Ειδικής Βοήθειας απο το νέο ΕΣΠΑ Νέο πρόγραμμα δωρεάν διανομής Τροφίμων και Ειδικής Βοήθειας απο το νέο ΕΣΠΑ
Νέο πρόγραμμα δωρεάν διανομής Τροφίμων και Ειδικής Βοήθειας απο το νέο ΕΣΠΑ «Τελικός σκοπός της κυβέρνησης είναι οι άνθρωποι, όχι οι απρόσωποι αριθμοί και οι δείκτες», επισήμανε ο πρωθυπουργός απευθύνοντας χαιρετισμό σε ημερίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, με θέμα το κοινωνικό έργο της Εκκλησίας ενώ ανακοίνωσε την υλοποιήση νέου προγράμματος για την δωρεάν διανομή Τροφίμων και Ειδικής Βοήθειας που θα χρηματοδοτηθεί από το νέο ΕΣΠΑ

Ο Πρωθυπουργός Αντώνη Σαμαράς ανακοίνωσε σήμερα ότι εκτός από τα μέτρα ανακούφισης, το κοινωνικό μέρισμα, τα μέτρα στήριξης των αστέγων και τα έργα της Εκκλησίας, υπάρχει ένα έκτακτο πρόγραμμα τροφίμων και ειδικής βοήθειας που αποφασίστηκε από το ευρωπαϊκό κοινοβουλίου και την ελληνική κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα είπε ότι πρόκειται για πρόγραμμα ύψους 281 εκατ. ευρώ για την περίοδο 2014- 2020 και μπορεί να ξεπεράσει τα 350 εκατ. και ανέφερε ότι τα μισά από αυτά θα τα διαχειριστεί η Εκκλησία της Ελλάδος.

«Έχω τους αριθμούς από τη μία πλευρά, και τους ανθρώπους από την άλλη. Οι αριθμοί πρέπει να βελτιωθούν οπωσδήποτε. Για να γλιτώσουμε τα χειρότερα, λίγο αργότερα, για τους ανθρώπους. Αλλά ποτέ δεν ξεχνάμε, ότι ο τελικός μας σκοπός είναι οι άνθρωποι, όχι οι απρόσωποι αριθμοί και οι δείκτες» σημείωσε ο Αντώνης Σαμαράς.

«Ποια είναι η πηγή της δύναμής μας για να νικήσουμε όλα τα στραβά κι όλα τα ανάποδα που στοίχειωναν τη χώρα τόσα χρόνια; Μια λέξη που βρίσκεται στην καρδιά της Ορθοδοξίας: Η Αγάπη! Η αγάπη για τον πλησίον, η αγάπη για την πατρίδα, που είναι το μέλλον των παιδιών μας» δήλωσε ο πρωθυπουργός .«Τώρα που τα πιο δύσκολα στην ανηφόρα είναι πίσω, οφείλω να τονίσω ότι στις δύσκολες στιγμές την ελληνική κοινωνία κράτησαν όρθια η οικογένεια και η Εκκλησία» σημείωσε.

Επίσης ο Αντώνης Σαμαράς αναφέρθηκε στο ειδικό «Πρόγραμμα Τροφίμων και Ειδικής Βοήθειας», για το διάστημα 2014-2020, για το οποίο η αρχική χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ φθάνει στα 281 εκατ. ευρώ και ενδεχομένως θα ανέλθει έως τα 350 εκατ. ευρώ. Απόψε ο κ. Σαμαράς μιλά στη Λαμία.