Οικονομία

ΟΠΕΚΕΠΕ πληρώθηκαν 385.000 την επιστροφή του πετρελαίου

ΟΠΕΚΕΠΕ πληρώθηκαν 385.000 την επιστροφή του πετρελαίου ΟΠΕΚΕΠΕ πληρώθηκαν 385.000 την επιστροφή του πετρελαίου
ΟΠΕΚΕΠΕ πληρώθηκαν 385.000 την επιστροφή του πετρελαίου Ο ΟΠΕΚΕΠΕ κατέβαλε στους δικαιούχους την α΄ δόση απο την επιστροφή του ειδικού φόρου πετρελαίου στους αγρότες σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης .Την, Παρασκευή 16 Μαΐου, πληρώθηκαν οι δικαιούχοι με τα ποσά της Ά δόσης της επιστροφής για το αγροτικό πετρέλαιο ύψους περίπου 53 εκατ. ευρώ.

Οι δικαιούχοι μπορούν άμεσα να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ (www.opekepe.gr) για το ποσό πληρωμής της Α’ δόσης.

Η πληρωμή, του κάθε δικαιούχου επιστροφής, γίνεται με βάση τα ψηφιοποιημένα στοιχεία καλλιέργειας των αγροτεμαχίων και του αριθμού των ζώων που έχουν δηλώσει οι δικαιούχοι στο ΟΣΔΕ.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Προσπαθούμε με κάθε τρόπο να διευκολύνουμε το παραγωγικό έργο των αγροτών, ενισχύοντας τη ρευστότητά τους, μέσα σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία και το στενό δημοσιονομικό πλαίσιο που μπορούμε να κινηθούμε. Με την καταβολή της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαίου προσπαθούμε να αμβλύνουμε τα προβλήματα του κόστους παραγωγής κει ειδικά του κόστους της ενέργειας των γεωργικών εκμεταλλεύσεων. Θέλω να διαβεβαιώσω τους Έλληνες παραγωγούς ότι είμαστε καθημερινά κοντά τους για την αντιμετώπιση του σημαντικού προβλήματος, που αφορά στο κόστος παραγωγής και ειδικά του υψηλού κόστους της ενέργειας. Οι προσπάθειες μας θα συνεχιστούν προς αυτή την κατεύθυνση».