Οικονομία

Έρχεται το ΟΑΕΔlive, ηλεκτρονικά στο gov.gr η μεταβίβαση ακινήτων

Έρχεται το ΟΑΕΔlive, ηλεκτρονικά στο gov.gr η μεταβίβαση ακινήτων
Στην ψηφιακή πύλη του Δημοσίου gov.gr θα προστεθούν οι πλατφόρμες ΟΑΕΔlive και Προξενείοlive ενώ έρχεται και η ηλεκτρονική μεταβίβαση ακινήτων

Αυτό σημαίνει ότι οι πολίτες που θέλουν κάποιο έγγραφο από τον ΟΑΕΔ ή προξενείο, θα μπορούν να κάνουν βιντεοκλήση με τους αρμόδιους υπαλλήλους για να καταθέτουν την αίτησή τους.

Στην αιχμή των παρεμβάσεων του υπουργείου Ψηφιακής Δαικυβέρνησης για το επόμενο διάστημα με σκοπό τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών του δημοσίου προς τους πολίτες βρίσκεται μια εκ των πλέον χρονοβόρων διαδικασιών, αυτή της μεταβίβασης ακινήτων.

Το επιτελείο του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Πιερρακάκη εισάγει μια νέα πραγματικότητα για εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων αλλά και υπηψήφιους αγοραστές με την δημιουργία του ηλεκτρονικού φακέλου για μεταβίβαση ακινήτου εντός του gov.gr, όπου θα συγκεντρώνονται όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά τόσο των αγοραστών όσο και των πωλητών.

Στο μεταξύ, μέσα στις επόμενες μέρες οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να εκδίδουν από την ψηφιακή πύλη του Δημοσίου ληξιαρχικές πράξεις γέννησης, γάμου, θανάτου κ.λπ. προ του 2003, ενώ σύντομα θα είναι διαθέσιμη και η αντικατάσταση της άδειας οδήγησης σε περίπτωση π.χ. απώλειας και η έκδοση ψηφιακών απολυτηρίων. Επιπλέον, μέσα από την ενιαία ψηφιακή πύλη του Δημοσίου, θα είναι δυνατή η ίδρυση κάποιων ειδών επιχειρήσεων, αλλά και η έκδοση πιστοποιητικών κτηματολογίου, ενώ το επόμενο διάστημα θα είναι διαθέσιμη η εφαρμογή myphoto, στην οποία θα μπορούν οι φωτογράφοι να «ανεβάζουν» ψηφιακές φωτογραφίες των πολιτών που απαιτούνται για την έκδοση κάποιων εγγράφων, όπως, για παράδειγμα, το δίπλωμα οδήγησης.