Οικονομία

Στο ιντερνετ θα βλέπουν οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ την σύνταξης τους

Στο ιντερνετ θα βλέπουν οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ την σύνταξης τους Στο ιντερνετ θα βλέπουν οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ την σύνταξης τους
Στο ιντερνετ θα βλέπουν οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ την σύνταξης τους Από την ερχόμενη Δευτέρα, 2 Ιουνίου, όλοι οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ θα ελέγχουν για το ποσό της σύνταξής τους, μέσω της ιστοσελίδας του Ιδρύματος (www.ika.gr). Σύμφωνα με τη διοίκηση του μεγαλύτερου ασφαλιστικού ταμείου της χώρας, η ενημέρωση για 1,2 εκατ συνταξιούχους περίπου θα γίνεται την επομένη της ημερομηνίας πίστωσης της σύνταξής τους.

Στόχος είναι να καταργηθεί η αποστολή στην κατοικία των συνταξιούχων του ενημερωτικού σημειώματος συντάξεων, που γινόταν κάθε τρίμηνο. 

Για τον Ιούνιο πρόσβαση στο σύστημα θα έχουν όσοι συνταξιούχοι διαθέτουν αριθμό μητρώου ΔΙΑΣ (ΑΜ ΔΙΑΣ), ο οποίος αναγράφεται στο συγκεκριμένο ενημερωτικό σημείωμα.

Οι συνταξιούχοι θα εισέρχονται στην ειδική εφαρμογή της ιστοσελίδας του Ιδρύματος (ηλεκτρονικές υπηρεσίες / ενημερωτικό σημείωμα συντάξεων), θα καταχωρούν τον αριθμό μητρώου ΙΚΑ και τον αριθμό μητρώου ΔΙΑΣ και θα ενημερώνονται για το ποσό της σύνταξής τους.

Από την 1η Ιουλίου και μετά, ανάλογη πρόσβαση στο σύστημα θα έχουν και όσοι συνταξιούχοι δεν έχουν λάβει ΑΜ ΔΙΑΣ. Η πρόσβαση θα μπορεί να γίνει είτε με τους κωδικούς που έχουν λάβει από την Εφορία, είτε με τον κλειδάριθμο του ΙΚΑ, εφόσον οι ίδιοι έχουν πιστοποιηθεί ως χρήστες στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του.