Οικονομία

ΟΑΕΕ: Δικαιολογίες για μια καταδικαστική απόφαση

ΟΑΕΕ: Δικαιολογίες για μια καταδικαστική απόφαση ΟΑΕΕ: Δικαιολογίες για μια καταδικαστική απόφαση
ΟΑΕΕ: Δικαιολογίες για μια καταδικαστική απόφαση Απο τον Βασίλη Αγγελόπουλο Ο ΟΑΕΕ επιδίωξε να αντιπαρατεθεί στην δικαστική απόφαση που εκδόθηκε πριν από μερικές ημέρες και δικαιώνει ασφαλισμένο του Οργανισμού, ο οποίος κινδύνευε να χάσει τη σύνταξή του, επειδή κατά το παρελθόν δεν είχε καταβάλλει το σύνολο των ασφαλιστικών οφειλών του προς το Ταμείο.

 Η διοίκηση του Οργανισμού, έσπευσε να δικαιολογηθεί ότι για περιπτώσεις απονομής σύνταξης που προκύπτει από διαδοχική ασφάλιση, τότε ο ΟΑΕΕ εκδίδει απόφαση συμμετοχής μετά την ολοσχερή εξόφλησή της. Βέβαια ο ΟΑΕΕ, δεν απαντάει για το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος ασφαλισμένος πήρε κανονικά προσωρινή σύνταξη, για την οποία έδωσε και ο Οργανισμός την έγκρισή του. Όλα αυτά παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ο ΟΑΕΕ παραδέχεται ότι είχαν διαπιστωθεί προβλήματα στη χορήγηση της σύνταξης και γι' αυτό, ήδη από το 2008, είχε εκδοθεί απόφαση, σύμφωνα με την οποία οι υπηρεσίες του Οργανισμού όφειλαν να γνωστοποιούν στο φορέα απονομής της σύνταξης, το συνολικό χρόνο αποδεδειγμένης επαγγελματικής απασχόλησης. Ειδικά μάλιστα για το ποσό της σύνταξης, θα έπρεπε να συνυπολογιστεί μόνο ο πληρωμένος χρόνος.

Ο ΟΑΕΕ σπεύδει επίσης να δικαιολογηθεί για τη συγκεκριμένη καταδικαστική απόφαση, τονίζοντας ότι πρόκειται για περίπτωση από το 2007, χωρίς πάντως να διευκρινίζει πώς γίνεται μια υπόθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη, να μην γνωστοποιεί ο Οργανισμός όλα τα στοιχεία.

# TAGS

NETWORK