Οικονομία

Επανέρχονται οι αλλαγές στις ομαδικές απολύσεις

Επανέρχονται οι αλλαγές στις ομαδικές απολύσεις
Επανέρχονται οι αλλαγές στις ομαδικές απολύσεις Απο τον Βασίλη Αγγελόπουλο Το ΔΝΤ στις διαπραγματεύσεις του Σεπτεμβρίου ετοιμάζεται να επαναφέρει το θέμα της αλλαγής στο πλαίσιο που διέπει τις ομαδικές απολύσεις.

Όπως θα αναφέρεται ρητά στην έκθεση του Ταμείου για την Ελλάδα, έως τότε θα πρέπει να «αξιολογηθεί ο τρόπος με τον οποίος πραγματοποιούνται οι ομαδικές απολύσεις, εάν συνάδουν με το πρότυπο της ΕΕ. Σε περίπτωση αμφιβολίας, τονίζεται χαρακτηριστικά, θα ληφθούν «τα κατάλληλα νομοθετικά μέτρα για την ευθυγράμμιση του πλαισίου με τις βέλτιστες πρακτικές της ΕΕ έως το τέλος Οκτωβρίου 2014».

Τον Σεπτέμβριο επίσης αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, το οποίο όμως θα έπρεπε να έχει ξεκινήσει από την 1.1.14. Επίσης, στην έκθεση αναφέρεται ότι τον Δεκέμβριο θα ξεκινήσει και το πρόγραμμα «εγγύηση νεολαίας» (youth guarantee). Η κυβέρνηση δεσμεύεται να δημιουργήσει επιπλέον 50.000 θέσεις απασχόλησης και κατάρτισης εντός του 2014. Ειδικά για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, γίνεται λόγος ότι θα ισχύσει από τον Σεπτέμβριο και μετά πιλοτικά σε δύο περιοχές και ότι μόνο αν υπάρχει η χρηματοδότηση, θα επεκταθεί πανελλαδικά το 2015.