Οικονομία

Καταργούνται οι κοινωνικοί πόροι που κατέληγαν στο ταμείο προσωπικού ιπποδρομιών

Καταργούνται οι κοινωνικοί πόροι που κατέληγαν στο ταμείο προσωπικού ιπποδρομιών Καταργούνται οι κοινωνικοί πόροι που κατέληγαν στο ταμείο προσωπικού ιπποδρομιών
Καταργούνται οι κοινωνικοί πόροι που κατέληγαν στο ταμείο προσωπικού ιπποδρομιών Απο τον Βασίλη Αγγελόπουλο Καταργούνται οι κοινωνικοί πόροι από τα δελτία στοιχημάτων που κατέληγαν στο Ταμείο Πρόνοιας και Επικουρικής Ασφάλισης Προσωπικού Ιπποδρομιών (ΤΑΠΕΑΠΙ). Σύμφωνα με εγκύκλιο του ΟΑΕΕ καταργείται η εισφορά 0,5% επί των ακαθάριστων εισπράξεων από παντός είδους αμοιβαία στοιχήματα υπέρ του ΤΑΠΕΑΠΙ. Επίσης καταργείται και η απόδοση του 10% από τα ανεξαργύρωτα δελτία στοιχημάτων.

Το συγκεκριμένο έσοδο κατέληγε σε ποσοστό 42% στον κλάδο κύριας σύνταξης του ΟΑΕΕ, σε ποσοστό 33% στο ΕΤΕΑΜ και σε ποσοστό 25% στον κλάδο πρόνοιας του ΤΑΠΕΑΠΙ. Στην ίδια εγκύκλιο διευκρινίζεται ότι ο πόρος που προέρχεται από τα πρόστιμα τα οποία επιβάλλονται στους κατά κύρια ασφάλιση ασφαλισμένους του ΤΑΠΕΑΠ, αναβάτες και προπονητές, κατανέμεται σε ποσοστό 75% στον κλάδο κύριας σύνταξης του ΟΑΕΕ και σε ποσοστό 25% στον κλάδο πρόνοιας του ΤΑΠΕΑΠΙ.