Πολιτική

Άννα Διαμαντοπούλου: Δεν μπορεί να έχουμε ως υπόδειγμα ένα κακέκτυπο ΣΥΡΙΖΑ

Άννα Διαμαντοπούλου: Δεν μπορεί να έχουμε ως υπόδειγμα ένα κακέκτυπο ΣΥΡΙΖΑ Φωτογραφία: SOOC/ DIMITRIS KAPANTAIS
«Μπορούμε ξανά να κάνουμε το ΠΑΣΟΚ πρωταγωνιστή», τόνισε η Άννα Διαμαντοπούλου.

Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να γυρίσει προς τα πίσω, τόνισε η Άννα Διαμαντοπούλου, στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωσή της στην Αθήνα, κατά την οποία παρουσίασε το σχέδιό της για την Ελλάδα, την κοινωνία και την προοδευτική παράταξη.

«Κάθε μέρα και περισσότερο αποδεικνύουμε ότι μπορούμε ξανά να κάνουμε το ΠΑΣΟΚ πρωταγωνιστή. Να δώσουμε ένα νέο όραμα στη νέα γενιά της πατρίδας, για να σπάσουμε αυτόν τον φαύλο κύκλο της απάθειας και της αποχής», επεσήμανε η υποψήφια πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Για να επιτευχθεί αυτό απαιτείται «ηγεσία, αλλά και ηγετική ομάδα που να έχουν τις γνώσεις, τις εμπειρίες, αλλά και τις ικανότητες να το υπηρετήσουν αποτελεσματικά, να το προβάλουν αξιόπιστα για να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των πολιτών», συνέχισε.

«Δεν μπορεί να γυρίσουμε προς τα πίσω και να έχουμε ως υπόδειγμα ένα κακέκτυπο ΣΥΡΙΖΑ που ηττήθηκε πέντε φορές από τον Μητσοτάκη», ανέφερε χαρακτηριστικά η Άννα Διαμαντοπούλου. «Είναι ουσιαστικό η ηγεσία να μην είναι ανέπαφη από την πραγματική ζωή και τον αγώνα επιβίωσης, να ξέρει από μεγάλες συγκρούσεις και μεγάλες συναινέσεις», συμπλήρωσε και επανέλαβε ότι στις 6 Οκτωβρίου οι πολίτες που θα ψηφίσουν στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ θα αποφασίσουν και για τον επόμενο πρωθυπουργό. «Η μεγάλη αυτή ευκαιρία δεν πρέπει να πάει χαμένη», πρόσθεσε.

diamantopoulou1_0942f.jpg

diamantopoulou2_b73af.jpg

Αναφερόμενη στο πολιτικό σύστημα μετά τις ευρωεκλογές, σημείωσε ότι η ΝΔ χάνει 13 μονάδες μέσα σε ένα χρόνο και παράλληλα η αξιωματική αντιπολίτευση διαλύεται, ενώ υπάρχει μια μεγάλη κοινωνική αντιπολίτευση την οποία δεν μπορεί να υποδεχθεί μέχρι στιγμής κανένα κόμμα. «Η χώρα χρειάζεται επειγόντως τον αντίπαλο πόλο, το μεγάλο κόμμα της αντιπολίτευσης στο οποίο οι πολίτες θα βλέπουν την επόμενη κυβέρνηση», τόνισε.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ, μετά από πέντε χρόνια, είναι σαφές ότι προχωρά χωρίς πολιτικό πλαίσιο, χωρίς μακροχρόνιο σχέδιο, ενώ διοικείται με την ενός ανδρός αρχή έχοντας παύσει κάθε μορφή διαβούλευσης», τόνισε στην ομιλία της και κατηγόρησε την κυβέρνηση για χειραγώγηση θεσμών και ΜΜΕ και πελατειακή σχέση.

diamantopoulou3_d6df7.jpg

«Το μεγάλο ΠΑΣΟΚ θέτει αυτονόητα και εξαρχής ως βασική διαχωριστική γραμμή του Κινήματος μας αυτή με τη συντήρηση σε όλες τις εκφάνσεις της, λαϊκίστικη, παραδοσιακή, φιλελεύθερη. Την ίδια στιγμή όμως που το ΠΑΣΟΚ οριοθετείται με σαφήνεια απέναντι στον κάθε μορφής συντηρητισμό θα πρέπει να οριοθετήσει και να ξεκαθαρίσει τις σχέσεις του και με τις κομματικές και πολιτικές δυνάμεις, πολιτικές και εκλογικές συμπράξεις κορυφής έως και ενιαίες κομματικές συγχωνεύσεις με αυτές τις δυνάμεις, που θολώνουν και ρευστοποιούν την ταυτότητα και τον προσανατολισμό του ΠΑΣΟΚ, πρέπει να τεθούν εκτός της στρατηγικής ατζέντας του Κινήματος μας», υπογράμμισε.

{https://www.youtube.com/watch?v=2L3YKXtlVog}

Φωτογραφίες: EUROKINISSI/ ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ

NETWORK