Οικονομία

Μείωση της φορολογίας από το 2015 σχεδιάζει η κυβέρνηση

Μείωση της φορολογίας από το 2015 σχεδιάζει η κυβέρνηση Μείωση της φορολογίας από το 2015 σχεδιάζει η κυβέρνηση
Μείωση της φορολογίας από το 2015 σχεδιάζει η κυβέρνηση Σε μείωση της φορολογίας θα προχωρήσει η Κυβέρνηση από το 2015 υπό την προϋπόθεση ότι θα έχει ξεπεραστεί ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος για δεύτερη συνεχόμενη φορά, αναφέρουν πηγές του υπουργείου.

Οι σχετικές νομοθετικές πρωτοβουλίες για τη μείωσητης φορολογίας θα ληφθούν στο τελευταίο τρίμηνο του 2014 ώστε να ισχύσουν από την 1η Ιανουαρίου 2015.

Το νέο επικαιροποιημένο Μνημόνιο προβλέπει μείωση των φορολογικών βαρών εάν και εφόσον η Ελλάδα πετύχει τον στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα 1,5% του ΑΕΠ για το 2014.

Καθώς τα προσωρινά στοιχεία για το πλεόνασμα του 2014 θα είναι διαθέσιμα στα μέσα Οκτωβρίου, οι σχετικές νομοθετικές πρωτοβουλίες για τη μείωση κάποιων φόρων θα ληφθούν στο τελευταίο τρίμηνο του 2014 ώστε να ισχύσουν από την 1η Ιανουαρίου 2015.

Κατά την πρώτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προανήγγειλε πως με τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελα θα ανακοινώσουν το φθινόπωρο σειρά φοροελαφρύνσεων για τα επόμενα χρόνια, υπογραμμίζοντας πως «θα πρέπει να ξέρει ο λαός πότε θα υποχωρήσουν φορολογικοί συντελεστές μέσα στα επόμενα χρόνια χωρίς να τεθούν σε κίνδυνο τα πλεονάσματα».