Οικονομία

Δημιουργείται ο Εθνικός Φορέας Απονομής Συντάξεων

Δημιουργείται ο Εθνικός Φορέας Απονομής Συντάξεων Δημιουργείται ο Εθνικός Φορέας Απονομής Συντάξεων
Δημιουργείται ο Εθνικός Φορέας Απονομής Συντάξεων Τη θέσπιση εθνικού φορέα απονομής συντάξεων προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης. Ο φορέας θα απασχολεί εξειδικευμένους εργαζόμενους από όλα τα ταμεία. Σχετική μελέτη διενεργεί το ΚΕΠΕ. Με την σύσταση του φορέα η υποβολή αίτησης για συνταξιοδότηση θα γίνεται ηλεκτρονικά.

Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να θιγούν τα όρια συνταξιοδότησης.

Όπως είπε ο υπουργός, ο φορέας θα έχει εξειδικευμένο προσωπικό από όλα τα ταμεία και ο ασφαλισμένος δεν θα ξαναπλησιάσει τον ασφαλιστικό του φορέα και θα κάνει ηλεκτρονικά την αίτηση.

Τέλος του έτους αναμένεται η νομοθετική ρύθμιση για την ενοποίηση των ταμείων σε έναν ενιαίο εθνικό φορέα, ενώ μέσα στον Ιούλιο θα έχει ολοκληρωθεί από το ΚΕΠΕ η σχετική μελέτη. Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να θιγούν τα όρια συνταξιοδότησης.

Ο κ. Βρούτσης ανακοίνωσε ότι το Νοέμβριο του 2014 όσοι εργάζονται την τελευταία 20ετία θα βλέπουν τα ένσημά τους ηλεκτρονικά, ενώ στο τέλος του 2015 ηλεκτρονικό προφίλ θα έχουν όλοι οι Έλληνες και η υποβολή των αιτήσεων για συνταξιοδότηση θα γίνεται ηλεκτρονικά.