Οικονομία

Παράταση για την κατάθεση πρακτικών στο ΓΕΜΗ ζητά το ΒΕΘ

Παράταση για την κατάθεση πρακτικών στο ΓΕΜΗ ζητά το ΒΕΘ Παράταση για την κατάθεση πρακτικών στο ΓΕΜΗ ζητά το ΒΕΘ
Παράταση για την κατάθεση πρακτικών στο ΓΕΜΗ ζητά το ΒΕΘ Να δοθεί άμεσα παράταση στην καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης των πρακτικών από τις γενικές συνελεύσεις των ΑΕ και των ΕΠΕ, ζητά η διοίκηση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ), επισημαίνοντας ότι, σε διαφορετική περίπτωση, οι υπηρεσίες Γενικού Εμπορικού Μητρώου (ΓΕΜΗ) κινδυνεύουν με "μπλακ άουτ" στις 21 Ιουλίου, αφού θα δημιουργηθούν μεγάλες ουρές αναμονής.

Μάλιστα, ζητά την προσωπική παρέμβαση του υπουργού Ανάπτυξης, Νίκου Δένδια, προκειμένου ν' αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του ΒΕΘ, ο κίνδυνος αυτός ανακύπτει λόγω των εξής "ευτράπελων", όπως τα χαρακτηρίζει: τα πρακτικά των γενικών συνελεύσεων με ημερομηνία σύγκλησης μέχρι 30 Ιουνίου πρέπει να κατατεθούν μέχρι τις 20 Ιουλίου στις υπηρεσίες ΓΕΜΗ, συνοδευόμενα από παράβολο ή παράβολα τελών δημοσίευσης. Η 20ή Ιουλίου, ωστόσο, είναι Κυριακή, άρα η κατάθεση μετατίθεται για την επόμενη εργάσιμη, ήτοι τη Δευτέρα 21 Ιουλίου. Ωστόσο, από τις 21 Ιουλίου, βάσει νόμου, καταργείται το παράβολο δημοσίευσης.

«Το ερώτημα που προκύπτει από όλο αυτό το κομφούζιο που δημιουργείται είναι το εξής: γιατί ο επιχειρηματίας, ο οποίος θα είναι καθόλα νομότυπος, να καταθέσει τα πρακτικά της γενικής συνέλευσης της εταιρίας του πριν τις 21 Ιουλίου και να πληρώσει το σχετικό παράβολο, όταν μπορεί να το κάνει την 21η Ιουλίου ατελώς; Η κατάσταση είναι τραγελαφική» σχολιάζει ο πρόεδρος του ΒΕΘ, Παναγιώτης Παπαδόπουλος υπογραμμίζοντας ότι, αναπόφευκτα, την 21η Ιουλίου θα δημιουργηθούν ουρές στα επιμελητήρια.