Οικονομία

Χατζηδάκης για εκκρεμείς συντάξεις: Πρέπει να ανεβάσουμε ταχύτητες (vid)

eurokinissi eurokinissi
Στο ζήτημα της ταχύτερης καταβολής εκκρεμών συντάξεων αναφέρθηκε ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, εκτίμησε ότι απαιτείται να ανέβουν οι ρυθμοί, να απλοποιηθεί η διαδικασία απόδοσης σύνταξης καθώς επίσης να μπει και ο ιδιωτικός τομέας στη μάχη.

Όπως είπε: «Αυτή τη στιγμή έχουμε 155.000 εκκρεμείς συντάξεις εκ των οποίων περίπου οι 50.000 παίρνουν προσωρινή σύνταξη. Έχουν δοθεί 30% παραπάνω συντάξεις το 2020 σε σχέση με το 2019. Πρέπει να ανεβάσουμε ταχύτητες. Το πρώτο εξάμηνο 2019 δίναμε περίπου 10.000 συντάξεις το μήνα, στο τελευταίο εξάμηνο του 2020 είμαστε στις 15.000 - 20.000 και αν μείνουμε σε αυτό το ρυθμό θα χρειαστούμε περίπου 9 με 10 μήνες για όλες τις εκκρεμείς. Στόχος μας είναι να ανεβάσουμε ταχύτητα και να πάμε και πιο γρήγορα για τους καινούριους συνταξιούχους που θα προκύψουν.

Ο κ. Χατζηδάκης κατέληξε για το ζήτημα των συντάξεων: «Για να τα καταφέρουμε πρέπει να πάμε σε μέτρα όπως η απλοποίηση της έκδοσης των συντάξεων, η κατάθεση φάκελων μόνο ηλεκτρονικά, να μπει κι ο ιδιωτικός τομέας στη μάχη της καταβολής συντάξεων και βέβαια, να γίνει αυτοματοποίηση της διαδικασίας. Δεν γίνεται να ψειρίζεις κάθε λεπτομέρεια και να τιμωρούνται άνθρωποι».