Οικονομία

Σε παιδεία,υγεία και κοινωνικές πολιτικές τα χρήματα απο εγκληματικές ενέργειες

Σε παιδεία,υγεία και κοινωνικές πολιτικές τα χρήματα απο εγκληματικές ενέργειες Σε παιδεία,υγεία και κοινωνικές πολιτικές τα χρήματα απο εγκληματικές ενέργειες
Σε παιδεία,υγεία και κοινωνικές πολιτικές τα χρήματα απο εγκληματικές ενέργειες Το υπουργείο Οικονομικών κατέθεσε τροπολογία στην βουλή σύμφωνα με την οποία όλα τα ποσά από εγκληματικές οικονομικές ενέργειες που έχουν κατασχεθεί θα διατεθούν στους τομείς της εκπαίδευσης, έρευνας, υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης.

Ειδικότερα στα 33,8 εκατομμύρια ευρώ ανέρχεται το ποσό των εσόδων από εγκληματικές οικονομικές ενέργειες, όπως δήλωσε την Τρίτη στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο κ. Σταϊκούρας έφερε στη Βουλή τροπολογία, σύμφωνα με την οποία όλα αυτά τα ποσά θα διατεθούν στους τομείς της εκπαίδευσης, έρευνας, υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης.

Τα χρήματα που προέρχονται από παράνομες δραστηριότητες θα μπαίνουν σε έναν ειδικό λογαριασμό στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, και θα καταγράφονται μάλιστα και στα έσοδα του προϋπολογισμού.