Οικονομία

Έμεινε «στα χαρτιά» η επαναφορά της σύνταξης των ανασφάλιστων υπερηλίκων ΟΓΑ

Έμεινε «στα χαρτιά» η επαναφορά της σύνταξης των ανασφάλιστων υπερηλίκων ΟΓΑ Έμεινε «στα χαρτιά» η επαναφορά της σύνταξης των ανασφάλιστων υπερηλίκων ΟΓΑ
Έμεινε «στα χαρτιά» η επαναφορά της σύνταξης των ανασφάλιστων υπερηλίκων Απο τον Βασίλη Αγγελόπουλο Για προεκλογικές υποσχέσεις με στόχο να υφαρπάξουν την ψήφο των ανασφάλιστων υπερηλίκων του ΟΓΑ , κατηγορούν την κυβέρνηση, οι βουλευτές των ΑΝΕΛ, Γιάννης Δημαράς, Γαβριήλ Αβραμίδης και Μαρίνος Ουζουνίδης. Με ερώτησή τους προς τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, οι τρεις βουλευτές διερωτώνται γιατί δύο ημέρες πριν από τις ευρωεκλογές ο διοικητής του ΟΓΑ, Ξενοφών Βεργίνης υποσχέθηκε, μιλώντας σε τηλεοπτική πρωινή εκπομπή, την επαναφορά του ελάχιστου βοηθήματος του ΟΓΑ, στους ανασφάλιστους υπερήλικες.

Μετά τις εκλογές κάτι τέτοιο δεν συνέβη και τώρα γίνεται λόγος από τους συγκεκριμένους βουλευτές για «επικοινωνιακή εκμετάλλευση του θέματος από τη συγκυβέρνηση».

Σημειώνεται ότι το επίδομα των ανασφάλιστων υπερηλίκων του ΟΓΑ, με την αλλαγή των όρων χορήγησής του, με τον μνημονιακό νόμο 4093/12 , ουσιαστικά κόπηκε ολοσχερώς από περίπου 40.000 δικαιούχους, στερώντας τους τον μοναδικό πόρο επιβίωσής τους, οδηγώντας τους στην απόλυτη κοινωνική και οικονομική εξαθλίωση.

Μάλιστα στην ίδια ερώτηση, γίνεται συγκεκριμένη αναφορά σε ανασφάλιστο υπερήλικα που συναντήθηκε τόσο με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, όσο και με τον υφυπουργό Εργασίας, Βασίλη Κεγκέρογλου, εκφράζοντας εύλογη απορία για τις δηλώσεις Βεργίνη που δεν έγιναν πράξη, χωρίς να λάβει πειστικές απαντήσεις. Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Βεργίνης έχει προτείνει στο υπουργείο Εργασίας, να λάβουν οι ομογενείς σύνταξη εντός του 2014, που θα φτάνει τα 216 ευρώ, το 2015 να ανέλθει στα 280 ευρώ και το 2016 να επανέλθει στα 350 ευρώ το μήνα, όσα δηλαδή ήταν πριν από την μνημονιακή περικοπή.