Οικονομία

Η ενοποίηση των Ταμείων ''μοναδικό'' θέμα της συνάντησης Βρούτση και Τρόικας

Η ενοποίηση των Ταμείων μοναδικό θέμα της συνάντησης Βρούτση και Τρόικας Η ενοποίηση των Ταμείων μοναδικό θέμα της συνάντησης Βρούτση και Τρόικας
Η ενοποίηση των Ταμείων ''μοναδικό'' θέμα της συνάντησης Βρούτση και Τρόικας Εξι ώρες διήρκησε περίπου η συνάντηση του υπουργού Εργασίας Γ Βρουτση και του υπουργού Οικονομικών κ Γ. Χαρδούβελη με την Τρόικα για την πορεία των μεταρρυθμίσεων στα εργασιακά ζητήματα . Εντύπωση προκαλεί ότι σχεδόν δεν έγινε καμία αναφορά στην συζήτηση σχετικά με την ανάγκη της θέσπισης νέα ρύθμισης οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Το ασφαλιστικό ήταν σχεδόν το μοναδικό θέμα που συζητήθηκε στην συνάντηση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση με τα στελέχη της τρόικας. Ιδιαίτερα αυτό που μονοπώλησε την συζήτηση ήταν η ενοποίηση των ταμείων σε τρία

Οι ομαδικές απολύσεις και η αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου θα συζητηθούν στην αξιολόγηση του Σεπτεμβρίου.

Αναλυτικότερα, ο υπουργός Εργασίας παρουσίασε στους επικεφαλής της τρόικας το σχέδιό του για την ενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων, η οποία θα ξεκινήσει με τη δημιουργία του Εθνικού Κέντρου Απονομής Συντάξεων. Το πόρισμα του ΚΕΠΕ βάσει του οποίου θα στηριχθεί το σχέδιο των ενοποιήσεων θα κατατεθεί στο υπουργείο και στη συνέχεια στην τρόικα μέσα στον Ιούλιο.

Κατά τη συνάντηση, με βάση πληροφορίες του dikaiologitika.gr, συζητήθηκε το ενδεχόμενο nνα μειωθούν περαιτέρω κατα μια μονάδα οι εργοδοτικές εισφορές .