Οικονομία

Στρατούλης: Εργασιακή ζούγκλα στο Πλαίσιο

Στρατούλης: Εργασιακή ζούγκλα στο ''Πλαίσιο'' Στρατούλης: Εργασιακή ζούγκλα στο ''Πλαίσιο''
Στρατούλης: Εργασιακή ζούγκλα στο Πλαίσιο Για συνθήκες εργασιακής ζούγκλας κατηγορεί ο Δημήτρης Στρατούλης, την εταιρία «Πλαίσιο Computers ΑΕΒΕ». Σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, ο αρμόδιος για ζητήματα εργασίας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρεται συγκεκριμένα για συνεχιζόμενες απολύσεις στην εταιρία, για καταπάτηση εργασιακών δικαιωμάτων και για «πρωτοφανή πρωταθλήματα επιβίωσης», όπως τα χαρακτηριζει.

Ειδικότερα, ο κ. Στρατούλης κάνει λόγο για καταγγελίες του σωματείου των εργαζομένων στην εταιρία που δηλώνουν ότι τα τρία τελευταία χρόνια έχει μετατραπεί σε «κάδο ανακύκλωσης, αφού έχει απολύσει ήεξωθήσει σε παραίτηση περίπου 500 από τους 1100 εργαζόμενους για να τους αντικαταστήσει με άλλους με λιγότερα μισθολογικά δικαιώματα και περισσότερο ευάλωτους να συναινέσουν στις αντεργατικές πολιτικές της».

Επίσης, καταγγέλλεται ότι η επιχείρηση προωθεί πρόγραμμα αντικατάστασης σταδιακά των εργαζόμενων «πλήρους απασχόλησης με τετράωρους εργαζόμενους χωρίς συγκεκριμένο ωράριο και τόπο εργασίας, ώστε να μπορεί να τους χρησιμοποιεί όταν και όπου κρίνει η ίδια αδιαφορώντας για τις συνέπειες στην προσωπική και οικογενειακή τους ζωή». Μάλιστα, η ίδια η επιχείρηση έχει χαρακτηρίσει την αξιολόγηση του προσωπικού της ως «πρωτάθλημα», αυξάνοντας τον ανταγωνισμό μεταξύ των υπαλλήλων, καθώς κινδυνεύουν με άμεση απόλυση, αν θεωρηθεί ότι υστερούν.

Ο κ. Στρατούλης υποστηρίζει ότι η επιχείρηση θα επιδιώξει ακόμα πιο ακραίες και ευέλικτες μορφές απασχόλησης και για το λόγο αυτό απευθύνεται στο υπουργείο Εργασίας, ρωτώντας αρχικά εάν σε συνεργασία με το ΣΕΠΕ έχουν γίνει ενέργειες για να προστατευθούν οι εργαζόμενοι. Επίσης, ζητάει να γίνουν ενέργειες ώστε να «σταματήσει η συνεχής και αυξανόμενη παραβίαση των εργασιακών δικαιωμάτων στην εταιρία».