Οικονομία

Προτεραιότητα στις επιχειρήσεις για τα «Κόκκινα δάνεια»

Προτεραιότητα στις επιχειρήσεις για τα «Κόκκινα δάνεια»
Προτεραιότητα στις επιχειρήσεις για τα «Κόκκινα δάνεια» Με προσεκτικό τρόπο προχωρά η κυβέρνηση στο θέμα της ρύθμισης των κόκκινων δανείων, θέτοντας ως προτεραιότητα το νομοσχέδιο για τα δάνεια των επιχειρήσεων, που είναι και αυτό που θα τεθεί στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Για το θέμα των κόκκινων δανείων των νοικοκυριών, πηγή του υπουργείου Ανάπτυξης, διεμήνυσε ότι το θέμα είναι πρόωρο και κυρίως ότι δεν υπάρχει πρόθεση για μονομερή παρέμβαση.

Είχαν προηγηθεί δηλώσεις βουλευτών της συγκυβέρνησης - μετά τις επαφές που είχε ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Δένδιας με αντιπροσωπεία βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας που μετέχουν στο Β’ Θερινό Τμήμα της Βουλής και με αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ - ότι θα προστατευθεί η πρώτη κατοικία, ενώ αντίστοιχη διαβεβαίωση είχε δώσει και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, κάνοντας λόγο για προστασία των φτωχών και μεσαίων νοικοκυριών και της πρώτης κατοικίας.

Η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης είχε σήμερα συνεργασία και με τον υπουργό Οικονομικών κ. Γκίκα Χαρδούβελη κατά την οποία εξετάστηκαν λεπτομέρειες του νομοσχεδίου που επεξεργάζεται το υπουργείο για τα κόκκινα δάνεια των επιχειρήσεων, ενώ για κόκκινα δάνεια των νοικοκυριών αφέθηκε να εννοηθεί ότι εάν χρειαστεί να υπάρξει παρέμβαση, αυτό θα γίνει εγκαίρως, δηλαδή πριν τα τέλη του 2014. Ενόψει και της συνάντησης του Παρισιού η τρόικα έχει αποστείλει ήδη τις παρατηρήσεις της στο νομοσχέδιο του υπουργείου για τη ρύθμιση των οφειλών μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων και σύμφωνα με πληροφορίες ο βασικός κορμός των διατάξεων έχει γίνει αποδεκτός.

πηγη:Καθημερινη