Οικονομία

Ορίστηκαν τα όρια των μηνιαίων εισφορών για το ΕΤΑΠ – ΜΜΕ

Ορίστηκαν τα όρια των μηνιαίων εισφορών για το ΕΤΑΠ – ΜΜΕ
Ορίστηκαν τα όρια των μηνιαίων εισφορών για το ΕΤΑΠ – ΜΜΕ Από τον Βασίλη Αγγελόπουλο Τα κατώτατα όρια των μηνιαίων εισφορών ασφάλισης του ΕΤΑΠ – ΜΜΕ για κύρια σύνταξη, πρόνοια, ασθένεια και υγειονομική περίθαλψη, καθορίστηκαν με απόφαση του υπουργείου Εργασίας.

Οι μηνιαίες εισφορές αναπροσαρμόζονται ανάλογα με τα έτη ασφάλισης των ασφαλισμένων. Η απόφαση αφορά τους Τομείς Σύνταξης και Πρόνοιας Εφημεριδοπωλών και Υπαλλήλων Πρακτορείων Αθηνών και των αντίστοιχων κλάδων κύριας ασφάλισης και πρόνοιας του ΕΤΑΠ – ΜΜΕ, ενώ καλύπτει και τις διατάξεις υγειονομικής περίθαλψης του Ταμείου. Η εισφορά προκύπτει ως ποσοστό επί της τιμής πώλησης των εντύπων. Σε περίπτωση που η συγκεκριμένη εισφορά δεν καλύπτει τα οριζόμενα ποσά, τότε ο ασφαλισμένος είναι υποχρεωμένος να καταβάλλει στον Τομέα το ποσό που υπολείπεται ανά τρίμηνο εκκαθάρισης.

Η συγκεκριμένη απόφαση έχει τεθεί σε ισχύ από τις 22 Αυγούστου. Ειδικά λοιπόν για τις εισφορές του Σεπτεμβρίου, τονίζεται ότι η εκκαθάριση θα είναι μηνιαία και στη συνέχεια θα ισχύσει η διαδικασία της εκκαθάρισης ανά τρίμηνο.