Οικονομία

Προς παράταση το voucher για ανέργους απο 25 εως 29 ετών

Προς παράταση το voucher για ανέργους απο 25 εως 29 ετών Προς παράταση το voucher για ανέργους απο 25 εως 29 ετών
Προς παράταση το voucher για ανέργους απο 25 εως 29 ετών Αύριο λήγει το πρόγραμμα voucher και η προθεσμία που έχουν άνεργοι ηλικίας 25 έως 29 ετών για να καταθέσουν αίτηση .Σύμφωνα με πληροφορίες του dikaiologitika.gr το πρόγραμμα οδεύει προς παράταση τουλάχιστον μιας εβδομάδας

Αυτοί την στιγμή τρέχουν δύο προγράμματα voucher για ανέργους .Αυτό του voucher για ανέργους από 25 εώς 29 ετών και αυτό για ανέργους 18 έως 24 ετών .Οι αιτήσεις συμμετοχής στα δύο προγράμματα voucher για το 2014 που αφορούν εγγεγραμένους του ΟΑΕΔ γίνονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα www.voucher.gov.gr .

Οι σχετικές προσκλήσεις που δημοσιεύτηκαν από την Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων υπολογίζεται ότι θα ωφελησούν συνολικά 30.000 άνεργους για το πρόγραμμα ηλικίας 25 έως 29 ετών εκ των οποίων οι 12.000 θα είναι απόφοιτοι ΑΕΙ/ΤΕΙ και οι 18.000 θα είναι απόφοιτοι δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ενώ για το πρόγραμμα 18 εως 24 ετών αναμένεται να ωφεληθούν 12.000 νέοι που θα καταρτιστούν και θα εργαστούν από το πρόγραμμα voucher youth guarantee., οι 3.000 θα είναι απόφοιτοι Πανεπιστημίων/ΤΕΙ  και 9.000 θα είναι απόφοιτοι υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Πρόκειται για την  πρώτη δράση που υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Δράσης «Εγγύηση για τη Νεολαία»

Στο πλαίσιο των δράσεων θα υλοποιηθεί μια ολοκληρωμένη δέσμη παρεμβάσεων θα περιλαμβάνει τα εξής:

*Πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης 80 ωρών

*Πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας συνολικής διάρκειας 450 ωρών σε δύο φάσεις. Οι πρώτες 200 ώρες θα αφορούν την ομαλή ένταξη και ενσωμάτωση του καταρτιζόμενου στο εργασιακό περιβάλλον της επιχείρησης και οι υπόλοιπες 250 ώρες θα αφορούν δεξιότητες που συνδέονται με τις προδιαγραφές της θέσης πρακτικής άσκησης. Η διάρκεια της πρακτικής άσκησης στο σύνολό της δεν θα υπερβαίνει τους 6 μήνες.

Επιχειρήσεις που θα προβούν στην πρόσληψη του ωφελούμενου μετά τη λήξη της πρακτικής άσκησης, δύναται να επιχορηγηθούν.

Η κατάρτιση θα παρασχεθεί από παρόχους κατάρτισης που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον και θα εγγραφούν στο «Μητρώο Παρόχων» της συγκεκριμένης δράσης.
Κάθε άνεργος που θα εκδηλώσει ενδιαφέρον, εάν επιλεγεί βάσει τον κριτηρίων που ισχύουν στη συγκεκριμένη δράση, θα εγγραφεί σε «Μητρώο Ωφελουμένων» και θα δικαιούται την «Επιταγή Εισόδου στην αγορά εργασίας», η οποία θα του δώσει τη δυνατότητα να λάβει υπηρεσίες συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης (θεωρία και πρακτική).

δείτε εδω όλες τις λεπτομέρειες για το voucher απο 25 εως 29 ετών

δείτε εδω όλες τις λεπτομέρειες για το voucher απο 18 εως 24 ετών

# TAGS